Закарапстький "Cantus" подготовил цикл концертов в честь Баха

21 марта исполняется 330 лет со дня рождения одного из основоположников мировой музыкальной классики, выдающегося немецкого композитора Иоганна Себастьяна Баха.

З нагоди знаменної дати музиканти всього світу готують концертні програми за творами митця. Не виняток – академічний камерний хор «Cantus». Колектив підготував цілий цикл концертів на честь Й.С.Баха. Перший такий відбувся 12 березня в обласному художньому музеї ім. Й.Бокшая.

Як зізнається керівник камерного хору, Й.С.Бах – його улюблений композитор. «Ця музика сповнена глибокою філософією та одухотвореністю, - каже Еміл Сокач, - Так, про Баха чули всі, та цього не скажеш про його твори. Ми жпрагнемо донести до якомога ширшої публіки без перебільшення шедевральні світові надбання вокальної та інструментальної музики».

В програмі з назвою «Арія» взяли участь переважно місцеві музиканти та співаки. Принагідно, культурна спільнота краю привітала солістку камерного хору «Cantus» Світлану Глебу з нещодавно присвоєним їй почесним званням «Заслужений артист України».

Долучилися до програми і артисти зі Львова. До слова, саме в місті Лева з нагоди ювілею Й.С.Баха готується безпрецедентне культурне дійство – «Бах Марафон». 21 березня відразу в кількох локаціях Львова стартує масштабний концерт за участі понад півтисячі вітчизняних і закордонних класичних музичних колективів, які виконуватимуть твори Й.С.Баха 24 години поспіль. Власне, в цей день буде встановлено рекорд України з найтривалішого живого виконання творів Баха.

До марафону приєднається і «Cantus» - колектив виступатиме в Будинку органної та камерної музики вночі, близько першої години. Та це, сподівається Еміл Сокач, не завадить його артистам уже 22 березня повернутися додому й виступити на сцені Закарпатської обласної філармонії.

Управління культури Закарпатської ОДА

Якщо ви знайшли помилку, виділіть текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Коментарі -
Зачекайте...