Блог Тужанського Дмитра

О.Ледида vs журналісти 1:0

Тужанський Дмитро Політичний оглядач

Не знаю, як на екрані, але у спілкуванні з журналістами в студії Олександр Ледида виглядав доволі переконливо. Але…

Підсумки роботи за рік очільник Закарпаття підводив майже два тижні – переважно у форматі інтерв’ю. У четвер прозвучав фінальний акорд: на телеканалі «Тиса-1» відбувся прямий ефір з провідними журналістами краю. На нього, з огляду на певні обставини, потрапив і в автор цих рядків.

Свої запитання могли поставити і прості закарпатці. Завчасно зауважу, що лише троє скористалися цією нагодою.

Губернатор приїхав до студії на Київській Набережній 18 не на службовому Volkwagen Touareg, а на Range Rover з типовими для людини такого статусу номерами.

Перший контакт з опонентами, себто журналістами відбувся у холі телекомпанії: кілька безтурботних фраз, рукостискання, посмішки.

До слова, запрошені журналісти так і не стали опонентами губернатора – з вини самих журналістів.

Формат вимагав від них (включно з автором цих рядків) більшої критичності. А надто у спілкуванні з таким неконфліктним політиком, як О.Ледида. Тоді б у студії часом не звучали думки, що програмі не вистачає динаміки і ведуча не закликала б журналістів активізуватися.

Голова Закарпатської ОДА виглядав явно більш вмотивованим, зосередженим та підготовленим. Він намагався предметно відповідати на кожне запитання, демонструючи, що володіє ситуацією в області . І це нормально для людини, яка все ж невипадково потрапила на посаду губернатора.

Говорили про різне – корупцію, інвестиції, вибори – минулі місцеві та майбутні парламентські, медицину, туризм. Щоправда, геть забули про культуру. Автор забув поцікавитись, чи покаже губернатор, скільки заробив за рік на посаді...

Півтори години минули доволі швидко.

Опісля – знову рукостискання, обмін враженнями про ефір, обговорення нового. Завершився вечір неформальним спілкуванням. А особисто у автора цих рядків – прогулянкою нічним Ужгородом.

Коментарі -
Зачекайте...