Блог BEREG FEST

BEREG FEST – нове обличчя фестивалю з майже півстолітньою історією

BEREG FEST фестиваль Найяскравіша подія осені на Закарпатті

Вчора в Ужгороді було презентовано оновлену версію Міжнародного фестивалю «Дружба без кордонів» – «BEREG FEST 2010».

Заснований він був ще у далекому 1963 році – в рамках святкування днів добросусідства між Українською РС та Угорщиною.

Відтак, цьогоріч, 25-26 вересня пройде вже 47 за ліком. І що важливо – за новою концепцією, з новою символікою та програмою.

У якості спеціального гостя фестивалю ми запросили гурт «Скрябін» на чолі з колоритним Кузьмою. На прес-конференції він зізнався, що у нього вже давно текла слинка відвідати Берегівщину: «Взагалі, я неймовірно люблю речі, які пов’язані з вином та історією. І тут мені нарешті повезло – подзвонили хлопці й кажуть: чувак, тобі випала така честь завітати до нас».

Що ж, сподіваємося буде весело, адже де Кузьма – там завжди весело!

Ми свідомо не прив’язували фестиваль до гастрономічних, природних чи ремісничих «фішок» Закарпаття. Головне – це спільне збереження пам’яті про своє коріння, традиції, історію краю.

Відтак, окрім шалено позитивного «Скрябіна» та дуету живчиків «Брати Борисенки», іншими родзинками свята стануть урочиста костюмована хода та інтерактивне шоу «Старі традиції у новому тисячолітті». Зокрема, буде відновлено традицію першого віджимання винограду з нового врожаю незайманими дівчатами у винних діжках.

На гостей чекає і яскраве лицарське шоу з міні-турніром та активним конкурсами і святковим посвяченням у лицарі найвправніших учасників.

За давньою традицією в рамках фестивалю відбудеться фінальний матч за Кубок Берегівщини з футболу, а також – буде започатковано розіграш спеціального призу та кубку з міні-футболу «Bereg fest Open» серед дитячих команд.

На бажаючих помірятися силою чекатиме і відкритий чемпіонат Берегівщини із армрестлінгу серед чоловіків та жінок.

Окрему програму ми підготували для найменших гостей фестивалю. На них чекає шоу мильних бульбашок, міні-спектаклі, веселі клоуни, дитячі майданчики, аква-грим, шоколадний фонтан з ласощами і повітряні змії. Сподіваємося, кожна дитина зможе долучитися до творення нової традиції фестивалю – урочистого запуску на повітряних кульках талісману свята з власними побажаннями та звертаннями до своїх друзів.

На шанувальників активного відпочинку чекатимуть тенісні корти, баскетбольний та волейбольний спортивні майданчики, квадроцикли і майданчик для пейнт-болу.

Шоу-балет «Fire Fly» продемонструє видовищні бої на вогняних мечах.

Окремих гостей фестивалю ми збираємося поселити у сільських садибах для популяризації можливостей Берегівського району у розвитку сільського зеленого туризму.

З любов’ю запрошуємо Всіх на BEREG FEST 2010!

 

Протягом часу, який залишився до фестивалю у цьому блозі ми будемо знайомити ближче усіх бажаючих з ідеєю оновленого фестивалю, програмою заходів, запитувати Вашої думки, поради, повідомлятимемо про усі нюанси підготовки. Тож готуйтеся до BEREG FEST 2010 разом з нами, адже ВІН ТАКИЙ ОДИН!

Коментарі -
Зачекайте...