Блог Ренати Штіфель

Стаття в "Калейдоскоп оголошень"

Штіфель � ената

Однією з найталановитіших співачок Закарпаття є Рената Штіфель. Незважаючи на свій юний вік дівчина є лауреатом багатьох міжнародних та всеукраїнських конкурсів, а саме: "Чорноморські ігри" (1 премія), "Молода Галичина" (1 премія), "Наша Земля - Україна"(1 премія), "Крок до зірок" (1 премія), "Ti Amo" (Румунія), "Children's Eurostar (1 премія, Словаччина), фіналістка "Дитяче євробачення 2008", "Різдвяні дзвіночки" (Гран-Прі , 2008),"Кіммерійські зорі " (Гран-Прі ).Ми зустрілись з Ренатою в затишному кафе, за філіжанкою кави юна зірочка відповіла на декілька запитань, які найбільше цікавлять наших читачів.

Розкажи про свої перші кроки до зіркової кар’єри:
-«Моїм першим кроком на початку кар’єри був співочий конкурс в дитячому садочку, який називався «До-ре-мі-фа-солька, на якій зайняла 3 премію. З того часу я й займаюсь вокалом вже майже 11 років . Я наполегливо працювала усі ці роки , тому коли мені було 9 років я випустила свій перший альбом»


Зараз ти виграла майже все в Україні, що могла. Наступні твої кроки.

Незважаючи на мої досягнення я прагну більше займатись собою, щоб вдосконалитись ще більше. Думаю, що пора вже переходити на професійний спів і покоряти українську естраду. Зараз є людина, яка займається виключно цим питанням. Його задача – моя розкрутка. А що вже вийде ми побачимо.


Чим займаєшся окрім співу, можливо маєш якесь хобі?
-«Я дуже люблю кататись на мотоциклах з моєю сім’єю. Такі спільні виїздки дуже зближують нашу сім’ю, так як я часто буваю в роз’їздах і рідко бачу своїх рідних!»

Ти зараз навчаєшся в 11 класі, і можливо задумовуєшся про вступ до вищого навчального закладу. Куди саме мрієш поступити:
Так, звісно задумовуюсь, так як отримати вищу освіту дуже важливо. В перервах між репетиціями намагаюсь готуватись та багато читати. А мрію поступити я в Гнесінське училище! Але здам документи також в естрадну академію»


Відомо, що ти приймала участь в турі «З Україною в серці». Які маєш згадки?

Дуже гарний тур. Ми їздили по 4 містах: Берегово, Хуст, Ужгород та Свалява. Співала з такими зірками як ТНМК, Med Heads XL Ірина Білик та ТІК. Сподобалось надзвичайно. Я досить давно співаю на великій сцені, але в рідному Закарпатті завжди приємно виступати. В нас народ тепліше зустрічає. Здружилась з ведучим туру – Юрієм Котом. Він дуже приємний і щирий.

А з ким би хотіла співати в дуеті?

Зараз є варіанти запису пісень з гуртами СКАЙ та Мікою Ньютон. Влітку плануємо записати дуетні пісні в Києві. Дуже хотілось би, щоб слова та музику написав Костя Меладзе. З ним вже говорилось на цей рахунок, але потрібно зачекати до весни. Також плануємо з гуртом «Пара нормальних». Взагалі багато планів, потрібно тільки їх реалізовувати.


Що тобі найбільше подобається на конкурсах:
« На всіх конкурсах я завжди знаходила багато друзів , які часто мені допомагали переборювати хвилювання перед виходом на сцену . Вони завжди мене підтримують та дають цільні поради!»


Останнім часом дуже багато зірок не можуть себе розкрутити. Як думаєш, що потрібно, щоб стати популярною?

Ну, це гарна музика та слова зі змістом. Потрібно вкладати свою душу в пісню, щоб глядач це відчував. Адже емоційна пісня здатна викликати почуття. А далі вже самі слухачі тебе розкрутять.

Коли плануєш записати диск?
Це не так легко. Зараз ми підшуковуємо репертуар і вирішуємо стиль музики. Загалом є вже деякі гарні пісні і я маю надію, що ви їх почуєте вже незабаром. Робота в цьому напрямі проводиться.


Ти колись хворіла «зірковою хворобою» та як до цього відносишся?
«Ні ніколи не хворіла цим і надіюсь не буду(авт. Усміхається). Мені дійсно жаль таких людей, вони не розуміють, що їхня «зірковість» не робить їм честі, а тільки викликає жалість та сміх


Чи відчуваєш ти якийсь вплив своєю популярності на твоє особисте життя?
-«Звісно відчуваю, тому що із-за репетицій іноді не маю часу на навчання, прогулянки, веселощі… Але я завжди розуміла і розумію, що занняття вокалом поки головне в моєму житті, тому весь свій час я повинна приділяти саме цьому».

Як ти бачиш своє майбутнє?
-«Бачу себе в ролі співачки, і не тільки на українській сцені, а й на світовій. Моїми кумирами є Лара Фабіан та Крістіна Агілера, тому я хочу досягти таких же висот як і вони та можливо й заспівати з ними на одній сцені.
Окрім сценічної кар’єри намагатимуся спробувати себе в ролі дизайнера та організатора різноманітних концертів».

Що ти побажаєш молодим дівчатам які також хочуть досягти таких висот як і ти?
« Головне – це багато працювати та впевнено йти до своєї мети. Треба жертвувати своїм часом заради мрії, але завжди виділяти час для своїх рідних та близьких, які багато чого зробили, щоб твоя мрія скоріше збулась!»


| Джерело: газета "Калейдоскоп Оголошень"

 

 

Детальніше про Ренату Штіфель на сайті  http://shtifel.com.ua

Коментарі -
Зачекайте...