Туристично - інформаційний центр м.Мукачево

Туристично-інформаційі центри - хто такі і навіщо?

Туристично-інформаційний центр Мукачево .

        Як театр починається з "вішалки", так місто починається з вокзалу, а точніше з туристичної інформації на вокзалі, якої на вокзалі немає.

        Важливими осередками розробки та надання інформаційних послуг щодо туристичних можливостей міст і областей України виступають туристично-інформаційні центри (ТІЦ).
Світова практика свідчить про позитивний вплив наданої туристичної інформації на динаміку та реальне спрямування туристичних потоків у певний регіон, збільшення фінансових надходжень до місцевих бюджетів. Туристично-інформаційні центри є важливими структурними елементами рекламно-інформаційної інфраструктури туристичної галузі.

        КП "Мукачівський міський туристично-інформаційний центр" (ТІЦ Мукачево) створений ще в 2004 році. Що зроблено центром за ці 12 років можуть сказати мукачівці і гості міста. В цьому 2016 році ТІЦ Мукачево починає все з чистого аркуша.

        На даному етапі ТІЦ Мукачево займається організаційною роботою: облаштування та оформлення офісу відповідно до міжнародних норм і стандартів; розробка системи послуг; підбір та підготовка персоналу; підготовка до відкриття центру та його презентація.

        Як організаційна структура, туристично-інформаційний центр має забезпечувати надання інформаційних, координаційних та навчальних послуг. Першочергова функція ТІЦ полягає в наданні безкоштовних інформаційних послуг, що стосуються широкого спектру місць розташування об'єктів туристичного показу, засобів розміщення та харчування, дозвілля, транспорту, торговельних установ тощо. Туристично-інформаційний центр розповсюджує серед відвідувачів рекламно-інформаційну продукцію та здійснює продаж сувенірів. Координаційні функції полягають у накопиченні інформації про взаємодію установ, які задовольняють туристичні запити відвідувачів, а також сприяють презентації місцевого туристичного продукту на виставках та ярмарках. Туристично-інформаційні центри - це одночасно і навчальні осередки, оскільки вони організовують проведення семінарів, тренінгів, презентацій для потенційних учасників ринку туристичних послуг у певному регіоні.

        Паралельно з організаційною, ТІЦ Мукачево веде дослідницьку роботу: визначення стану та перспектив розвитку туризму в місті та районі; вивчення зарубіжного і вітчизняного досвіду створення туристично-інформаційних центрів; формування робочої групи для налагодження діяльності центру та суб'єктів підприємницької діяльності в сфері туризму; створення оновленого каталогу туристичних фірм, готелів, ресторанів, кав'ярень, транспортних підприємств, музеїв, об'єктів рекреаційного призначення, екскурсій та супутніх туристичних послуг для створення туристичного путівника по місту Мукачеву.

        В наступних планах діяльності ТІЦ Мукачево: розробка та встановлення 10-11 інформаційних пілонів по туристичним маршрутам міста з мапою суб'єктів туристичної галузі та вказівниками напрямків; розробка та корегування маршрутів руху громадського транспорту об'єктами міста; розробка та встановлення інформативних туристичних вказівників на автобусних зупинках Мукачева; розробка та встановлення табличок на історичних об'єктах міста з QR кодами, в яких міститься коротка інформація для туристів тощо.

Коментарі -
Зачекайте...