Блог Клубу любителів лазні

Баня при застуді - те, що лікар прописав!

Клуб любителів лазні Про лазню треба знати все

Надворі зима, період застуд і лікарняних. У магазинах знову буде бум на лимони, а по телевізору пропагандна кампанія з реклами антизастудних препаратів. А як рятувалися від авітамінозу і постійної нежиті наші предки? Адже тоді не було десятка видів порошків і таблеток від ГРВІ та грипу.

«На пару  в лазні сорок хвороб виходить» - так говорили люди здавна. Завсідники лазень і саун можуть підтвердити, що ніяка застуда не встоїть під натиском пару та березового віника. Вважається, що віруси дуже не люблять високі температури, тому при перших ознаках застуди люди затоплювали баньку. Банні процедури завжди супроводжувалися загартовуванням і трав'яними настоями з медом. А це перевірений засіб для того, щоб зміцнити імунітет і стимулювати захисні процеси організму.

Що кажуть про лазню вчені?

Опитування показали, що любителі регулярно попаритися в чотири рази менш сприйнятливі до різного роду простудних і вірусних захворювань. Важливий для людини білок інтерферон відповідає за підтримку здоров'я і боротьбу з вірусами. Практично у всіх людей на планеті кількість вироблюваного інтерферону менше, ніж необхідно для повноцінної боротьби з хворобами. Вчені намагаються штучним шляхом вивести вакцину і вже досягли певних позитивних результатів. Однак доведено, що при правильно проведеній банній процедурі людина починає виробляти більше лікувального білка. У цьому і криється секрет міцного імунітету шанувальників баньки.

Однак клин клином вибивається не завжди. Баня прописана хворому тільки на початкових або вже на фінальних стадіях грипу та застуди. Якщо «дати жару» в той час, коли у хворого самого висока температура, наслідки будуть поганими. Проблема тільки посилитися. До того ж, якщо ви хворі і паритеся в лазні, потрібно ліквідувати перегріви, гартування і контрастні душі. Після прийняття парних процедур потрібно закутатися в теплий рушник і випити трав'яного чаю з медом, калиною або малиною.

Баня - ідеальний лікар від застуди. Особливо коли застосовується вона в якості профілактики. Ходіть в лазню щотижня, виключіть алкоголь і важку їжу під час перебування в лазні, і ви здивуєтеся, як ваш організм зміцнів. Будьте здорові!

Коментарі -
Зачекайте...