Блог Клубу любителів лазні

Догляд за водою. Хімія для басейнів

Клуб любителів лазні Про лазню треба знати все

Щоб ваш басейн приносив тільки радість, вода в ньому сяяла кришталевою блакиттю, а мікроорганізми не мали ні найменшого шансу знайти собі притулок навіть у віддалених куточках, потрібен постійний догляд.

Досягнення сучасних технологій подарували шанс доручити догляд за водою, вгадайте кому? Самій воді! Правда, для цього довелося придумати «хімію для басейнів». Так сьогодні прийнято називати набір різних препаратів, за допомогою яких можна бути впевненим, що в будь-який момент персональне домашнє озеро зустріне вас ніжними дотиками кришталево чистої і прохолодної води.

Для того щоб все було саме так, хімія для плавальних басейнів застосовується комплексно, а щоб вода була ідеально чистою, до підбору хімії для басейну потрібно ставитися дуже ретельно. Адже хімія для очищення саун і басейнів несе вам не просто гарний настрій, а ще й здоров'я.

Продаж хімії для басейну вимагає не тільки відповідальності, а й глибоких професійних знань. Водоочищення і водопідготовка - складний багатоетапний процес. Тому потрібно дуже обережно ставитися до рекламних заяв типу «У нас найкраща хімія.  Вода в басейні, очищення якоївелося з її допомогою, засяєчерез пару хвилин». Насправді, продаж хімії для басейну не менш складна, ніж торгівля ліками. Це не так просто як ви думаєте : Піду та куплю хімію для басейну.

Перед тим, як купити хімію для басейну, потрібно хоча б у загальних рисах розуміти, як ця хімія працює. Якою б не була хімія, привести воду в ідеальний стан у басейні за один прийом, -не може.

Водопідготовка - перше завдання хімії для басейну

Перше, що необхідно, це купити таку хімію для басейну, яка в змозі привести в норму її показник кислотності.

Вперше це поняття (яке позначається рН, і яке так люблять рекламісти мила) ввів в науку ще в 1909 році шведський хімік Ерік Зеренсен.

Сьогодні рН вважається одним з основних показників якості води, тому хімія для басейнів, призначена для того, щоб довести її до нейтрального стану, ідеального для шкіри людини.

Економити тут не варто, і купити хімію для басейну все ж доведеться. Адже «ідеальна» вода рідко зустрічається в природі. Якщо рівень рН завеликий, вода стає агресивною і небезпечною для купання. Що особливо неприємно, водопровідна вода змінює свої властивості не тільки залежно від пори року, але і від часу доби.

Після того, як за допомогою хімії для басейнів відрегульована кислотність,в ньому потрібно періодично знищувати мікрофлору.

Якщо говорити простіше - доведеться купити хімію, здатну вбити  в ньому мікроскопічні водорості.

 Цікаво, що якщо навіть припустити, що таких водоростей в басейні спочатку немає, вони все одно потраплять туди з повітрям, тому періодичне застосування хімії для басейнів життєво необхідно.

Слово «життєво» в попередньому реченні - не літературний прийом. Справа в тому, що мікроводорості не тільки змушують воду «цвісти»,ай  відкладаються на стінках, роблячи їх слизькими і неестетичними.

Крихітні рослини - відміннеживильне середовище для бактерій, які, якби хімії для басейнів не існувало, безперешкодно розмножувалися, приводячи до самих різних хвороб.

До речі, сучасна хімія для басейнів абсолютно нешкідлива і не містить отруйного хлору, який застосовувався для знезараження води ще зовсім недавно.

Останній етап - знищення самих бактерій, або остаточна дезінфекція води, для чого, зрозуміло, існує спеціальна хімія для басейну. От після цього  можна сміливо насолоджуватися безпечним купанням, яке принесе лише радість і користь.

Іноді хімія та обладнання для басейнів взаємно доповнюють один одного.

Наприклад, якщо вихідна вода настільки каламутна, що механічний фільтр просто не справляється з її очищенням, забруднення допоможе видалити флокулянт. Він перетворює бруд і каламуть у більші пластівці, які безперешкодно видаляє фільтрувальна установка.

Це лише один приклад того, як хімія та обладнання для басейнів, працюючи спільно, забезпечують ваш басейн кристально-чистою водою.

Як бачите, правильний догляд за водою в басейні, досить складна головоломка, розгадати яку допоможуть працівники  магазину «Ліка-Комфорт» (http://lika.net.ua/Catalog/54/Himia-dla-baseyniv).

Коментарі -
Зачекайте...