В Будапешті - прем'єра фільму про Майдан очима закарпатських журналістів (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні в столиці Угорщини покажуть документальний фільм про Україну, боротьбу за свободу українського народу - очима закарпатських угорських журналістів.

Під егідою Угорської Академії мистецтв (ММА) у Будапешті починається перегляд фільмів, які відзняли молоді режисери з країн Карпатського басейну.
Три дні в кінотеатрі "Уранія" відбуватимуться покази, а також обговорення різних кінопроектів у жанрі художнього, документального кіно, анміації тощо. Загалом на суд глядачів представлено 25 робіт  - загалом 821 хвилин кіномистецтва на екрані. Серед заявлених робіт є нариси на тему міграції, чорна комедія-огляд наслідків приватизації заводів у Східній Європі та навіть психотриллер.

Приємно відзначити, що у Будапешті представлять свій фільм і закарпатці. Група закарпатських тележурналістів завершила документальний фільм під назвою "Майдан 2.0" - про події, що відбувалися в Україні з листопада 2013-го до лютого 2014 року.  Мігай К. Дебрецені, Аттіла Штерр та Томаш Ваш працюють в угорській редакції Закарпатської ОДТРК (телеканал "Тиса-1"). Їх команда постійно була в епіцентрі революційних подій у багатьох містах України - Києві, Ужгороді та Львові.

В результаті вийшов 52-хвилинний фільм, який, сподіваємося, буде цікавим як вітчизняним, так і закордонним глядачам. Як каже режисер Мігай К.Дебрецені, "ми намагалися відшукати відповіді на багато питань - чому люди вийшли на вулиці, чому ризикували своїм життям, чому пішли на вірну смерть у Києві і чи відбулися після цих подій зміни в Україні тощо".

Сподіваємося, що наступна презентація фільму "Майдан 2.0" відбудеться на Закарпатті. 

Якщо ви знайшли помилку, виділіть текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Коментарі -
Зачекайте...