Зірка YouTube: екстримал, який бігає по розпеченій лаві (ВІДЕО)

6
0

На перший погляд це здається неможливим, однак у дуже рідких випадках таки можна зробити.

На YouTube з'явилося відео, яке в буквальному сенсі поставило всіх на вуха.

Екстремал пробігся по розпеченій лаві, як ні в чому не бувало.

Зазначимо, відео зацікавило не тільки інтернет-користувачів, але й учених, які спробували пояснити, як чоловікові це вдалося

На ролику видно, як чоловік біжить по свіжій лаві вулкана Етна на італійському острові Сицилія, повідомляє The Daily Mail.

Він робить п'ять кроків і одного разу під його ногами виникає іскра: здається, що підошву екстремала охопило полум'я. Але він благополучно минає небезпечну зону. При цьому чоловік не відчуває ніякого занепокоєння.

Відео переглянули понад 130 тисяч разів, і більшість користувачів зійшлися в думці, що те, що зробив чоловік, неможливо.

Однак геофізик Ерік Клеметт з університету в Огайо висловив у своєму блозі протилежну думку.

За його словами, якщо температура повітря відносно холодна, лава застигає і утворює кірку, яка може витримати масу людини.

"Температура лави становить близько 1000 градусів, а температура повітря - приблизно 25 градусів. Спалах під ногою чоловіка, відповідно, виник через те, що лава занадто гаряча, але він зміг встояти на ній, оскільки утворилася кірка", - сказав Клеметт .

Проте трюк, який продемонстрував екстремал, дуже небезпечний. У випадку, якби чоловік втік не так швидко, кірка під його ногами могла б не витримати тиску, і він ризикував провалитися.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також