Американські спецслужби намагались прослуховувати телефон Медведєва

1066
0

Фахівці американо-британської бази радіоперехоплення намагалися розшифрувати дзвінки Медведєва.

Спецслужби США влаштовували Медведєву "шпигунські пристрасті", - повідомляє ТСН. 

Агентство національної безпеки США намагалося прослухати телефонні розмови Дмитра Медведєва, який займав у той момент пост президента Росії, під час його візиту в Лондон на саміт "Великої двадцятки" в 2009 році.

Про це пише ввечері 16 червня британська газета The Guardian з посиланням на документи, надані колишнім співробітником ЦРУ і Агентства національної безпеки США Едвардом Сноуденом.

Відповідно до звітів фахівці американо-британської бази радіоперехоплення Menwith Hill в графстві Північний Йоркшир намагалися розшифрувати дзвінки Медведєва та інших російських делегатів, які здійснювалися через супутникові канали зв'язку. Наскільки успішною була ця операція, газета не повідомляє.

У документах, що опинилися в розпорядженні The Guardian, також містяться свідчення того, що спецслужби за розпорядженням уряду Великобританії здійснювали електронне стеження за іноземними політиками під час зустрічей як глав держав, так і міністрів фінансів держав-членів "Великої двадцятки" (G20), що проходили в 2009 році в Лондоні.

У матеріалах зазначається, що інформація надходила не заднім числом, а в реальному часі, що дозволяло коригувати хід переговорів.

Раніше повідомлялося, що розвідка США зізналася, що стежить за іноземцями.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також