Через страйк французьких диспетчерів паралізовано весь авіарух Західної Європи

4
0

Найбільша в Європі бюджетна авіакомпанія Ryanair, через страйк, скасувала понад 240 рейсів, більш як тисяча мандрівників стикнулися із незручностями.

На знак протесту проти намірів Європейського Союзу створити єдиний європейський авіапростір, розпочався старйк авіадиспетчерів у вівторок, 11 червня, - повідомляє агенство BBC.

Диспетчери твердять, що проект позначиться на безпеці перельотів та на їхніх умовах роботи.

У зв'язку з очікуваними проблемами в авіасполученні перевізників попросили вдвічі зменшити кількість рейсів, які обслуговують найбільші французькі міста.

Через страйк порушена робота аеропортів Парижа, Ліона, Ніцци, Марселя, Тулузи, Бордо.

Так, компанія Ryanair скасувала в середу понад 240 рейсів, а Easyjet - 128.

У середу, як повідомили в Загальній дирекції цивільної авіації Франції, страйк посилився і призвів до скасувань близько 1800 рейсів.

За даними Дирекції до страйку долучилися "близько 100%" французьких авіадиспетчерів.

Перевізник Ryanair оприлюднив заяву, де закликає Єврокомісію позбавити диспетчерів права на страйк.

"Це дуже несправедливо, що плани тисяч пасажирів були і будуть порушені через те, що Європа стала заручницею маленької групки французьких авіадиспетчерів", - заявила авіакомпанія.

Крок до приватизації

Єврокомісія, яка готує зміни у регулюванні авіапростору в ЄС, хоче централізувати контроль за авіапотоками. Вона твердить, що в такий спосіб зможе втричі збільшити пропускну здатність регіону, скоротити витрати та зменшити затримки.

Згідно з планом, багато національних систем контролю авіаруху зіллються у дев'ять об'єднань, а плануванням маршрутів займатиметься новий європейський орган.

Французькі профспілки називають це наступом на сектор та кроком у напрямку приватизації.

У квітні ініціативу Єврокомісії розкритикувала Європейська федерація працівників транспорту, яка назвала її "безкінечним процесом лібералізації, дерегуляції та скорочення видатків".

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також