Мер Нью-Йорка Блумберг має намір витратити $ 20 млрд на боротьбу зі стихією

4
0

Для того, аби запобігти руйнівним наслідкам майбутніх підтоплень, Майкл Блумберг представив проект зі 250 рекомендаціями.

Як повідомляє телеканал ТСН, американці активно працюють аби запобігти руйнаціям стихій.

Мер Нью-Йорка Майкл Блумберг запропонував витратити майже $ 20 млрд для підвищення рівня готовності найбільшого американського мегаполісу до стихійних лих, наприклад, схожих на руйнівний ураган "Сенді", який вдарив по східному узбережжю в жовтні минулого року. Ураган тоді завдав Нью-Йорку збиток у розмірі $ 19 млрд.

Градоначальник Нью-Йорку представив масштабний проект захисту від негоди, в якому містяться 250 рекомендацій. Наприклад, це створення дамб і насипів у прибережних районах для захисту від повеней і зміцнення міської інфраструктури. Майк Блумберг зауважив, що це — досить амбітний план. Він переконаний, що деякі ідеї слід втілити у життя уже зараз.

Також очільник міста хоче модернізувати міську систему електропостачання. Зараз половина нью-йоркських електростанцій знаходиться в зоні можливого затоплення, а в 2050 році, за попередніми прогнозами, під загрозою перебуватимуть 90 % станцій. Модернізація має також торкнутися міських лікарень. Там необхідно забезпечити захист електрообладнання, аварійних генераторів і насосів для відкачування води.

Нагадаємо, що Майкл Блумберг злий на Обаму через 10-мільярдну "подачку" за "Сенді".

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також