Чи можна відремонтувати вікно без його заміни?

6
0

Вони розкішні. Дозволяють нашому дому залишатися теплим. Забезпечують природне освітлення та створюють ідеальний вигляд. Але коли ламаються, впоратися з ними може стати справжнім болем.

Однією з головних причин є невідомість, що саме зламалося і скільки може коштувати це виправити. У цій статті ви дізнаєтеся, що може бути зламано у вікні і коли ви можете це виправити, а коли ні.

Що у вас у віконному отворі?

Насамперед, погляд на раму. Вона тримає скло на місці. Саме тут прикріплений запірний механізм, ручки та петлі.

Само пристрій відкривання складається з трьох частин: ручки, редуктора та приводу. Ручка керує коробкою передач, яка, у свою чергу, приводить у дію приводний механізм, дозволяючи керувати процесом відкриття або закриття.

Наступна частина - петлі. Вони можуть розташовуватися або з кожного боку, або згори і знизу і мати різні характеристики.

Зрештою, ми підійшли до кватирок. Нині вони є далеко не скрізь. Але якщо вони у вас все ж таки є, їх функція забезпечуватиме приплив повітря, створюючи хорошу циркуляцію.

Загалом вікно може прослужити до 10-15 років. Але окремі компоненти можуть прослужити менше чи навіть більше. Це залежить від частоти використання, обслуговування і, звичайно ж, їх якості.

Нижче ми склали контрольний список деталей, які можна відремонтувати.

  • Ручки можна виправити!

Вони бувають різних дизайнів, розмірів і типів. Фахівець може легко поміняти їх без деформації віконного профілю.

  • Редуктор блокування – чудова новина, знову так!

Часто замки зношуються і виходять з ладу після інтенсивного використання або тривалого періоду експлуатації. Механізм замикання здебільшого захований усередині самої рами. Проте більшість із них виготовляються досі, тому їх можна зняти та поміняти.

  • Блокування приводу – безумовно!

Привідна шестерня проходить вздовж основи вікна і включає замикаючі кулачки, які з'єднуються з відгалуженнями, забезпечуючи фіксацію в закритому стані. Вони з часом зношуються, що впливає на його працездатність. Але, як та інші деталі, їх можна змінити. Для отримання додаткової інформації про ремонт фурнітури, звертайтеся за посиланням https://remontokna.kiev.ua /index.php/remont-okon/metalloplastikovykh.

  • Петлі — звичайно!

Хорошою новиною є те, що петлі на вікнах з ПВХ, дерева та алюмінію можна підібрати. Незважаючи на величезний асортимент, усі вони досі виробляються. Тому заміна цього елемента дуже доцільна. Їх термін служби залежить від використання.

  • Заглушки дренажних отворів

Вентиляційні отвори часто забиваються сміттям, ламаються або тріскаються. Щоб уникнути подібних проблем, легко можна змінити ковпачки. Точний дизайн знайти складно, але загалом існує величезна кількість стилів. Якщо ви не можете знайти саме той, який вам підходить, буде дуже схожий.

Як ви можете бачити, існує безліч несправностей, які можна усунути без необхідності змінювати все вікно. Це заощадить вам час, клопіт та гроші.

Проте неминуче відбуваються випадки, коли це буде потрібно. Наприклад, серйозна тріщина у рамі. Це вплине на структурну цілісність вікна, і його потрібно буде замінити. Іншим прикладом може бути велика дірка у пластиковій рамці. Які б потреби не виникли, ви завжди можете проконсультуватися з нашими фахівцями.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також