Як вибрати джин: поради

16
0

Джин – це не просто міцний алкоголь. Насамперед напій зачаровує багатим ароматом і глибоким смаком.

Головне – вибрати якісний сорт з алкогольної карти. Наша стаття допоможе впоратися із завданням навіть новачкам.

Знайомтеся – джин!

Алкогольний напій виготовляють через перегонку зернового спирту з подальшим настоюванням продукту на ялівцевих ягодах. Є складніші технології, згідно з якими до складу входить більша кількість ароматних трав і прянощів. Найчастіше це фіалковий корінь, дудник або коріандр.

Від часу настоювання та кількості пряних інгредієнтів залежить остаточний результат. Багато виробників зберігають свої рецептури в найсуворішому секреті, приваблюючи покупців унікальними органолептичними властивостями.

Основні різновиди

Залежно від методу перегонки зернового спирту та особливостей технології виготовлення виділяють голландські та англійські сорти. Добре відомим у всьому світі є англійський джин Beefeater, виготовлений за технологією XIX століття.

До числа найпопулярніших різновидів англійського сорту належать:

  • London Dry Gin. Лондонський сухий джин є найпопулярнішим не тільки в Туманному Королівстві, а й у всьому світі. Міцність напою варіюється від 40° до 47°. Цукру в складі немає, тому смак досить агресивний. Найчастіше цей різновид використовують для приготування коктейлів.
  • Plymouth Gin. Технологія виготовлення практично ідентична лондонській: спочатку перегонка чистого спирту, потім настоювання на натуральних ароматизаторах і заключна перегонка. Відмінною рисою є виражений ялівцевий присмак. Плімутський джин рекомендують пити в чистому вигляді.
  • Yellow Gin. Відрізняється не тільки ніжним вишуканим смаком, а й насиченим бурштиновим кольором, якого набуває під час витримки в дубових бочках, в яких раніше зберігався херес.

Важливо розуміти, що слово Лондон на етикетці вказує не на місце виготовлення, а на технологію виробництва.

Голландський джин

Цей напій також називають женевер. Під час виготовлення голландського джина ягоди ялівцю додають у зернове сусло, і тільки потім готовий субстрат відправляють на перегонку. Після дистиляції алкоголь вистоюють у дубових бочках з-під мадери.

Міцність женевера становить 35-40 %. М'який смак і тонкий аромат роблять напій ідеальним для вживання в чистому вигляді. Хоча поціновувачі джину вважають голландські сорти недостатньо чистими та хорошими, оскільки в них не так сильно виражений ялівцевий смак. Купити джин, виготовлений за голландською або англійською технологією, завжди можна в маркеті алкогольних штук Маудау.

Вибираючи для себе пляшку джина, пам'ятайте, що він належить до числа благородних напоїв, тому коштує досить дорого. Але ж Gin – це про задоволення та насолоду, а не про сп'яніння. Тому періодично можна балувати себе якісним напоєм з оригінальним смаком.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також