Як відправити кошти за кордон з мінімальною комісією

19
0

Для відправки коштів за кордон доступні різні платіжні системи — від популярної SWIFT до TransferGo, Sigue або RIA.

Кожна із систем відрізняється за умовами, термінами зарахування грошей, встановленими тарифами. Однак умови надсилання й отримання переказів залишаються вигідними. Далі розповімо, як відправити гроші за кордон і що для цього потрібно.

Види міжнародних переказів

Отримати і відправити переказ валюти за кордон можна за допомогою таких систем термінових переказів:

  • PrivatMoney;
  • Sigue;
  • RIA;
  • MoneyGram;
  • Western Union;
  • IntelExpress;
  • Meest.

Перекази можливі у різній валюті — гривня, долар, євро, швейцарський франк та інші. На етапі вибору системи для відправки грошей важливо ознайомитися з підтримуваними валютами. Часто від валюти переказу залежить тариф за його обробку.

Крім того, деякі системи клієнти ПриватБанку можуть використовувати тільки для отримання грошей із-за кордону. Для надсилання коштів вони не підходять. Точні терміни отримання коштів також різняться. У середньому переказ доступний до отримання протягом 30 хвилин після відправлення або як тільки стане відомий контрольний номер переказу.

Інструкція з надсилання грошей за кордон

Оформити переказ валюти за кордон ПриватБанк пропонує декількома способами: через вебверсію Приват24, додаток, термінал самообслуговування, банкомат або в будь-якому відділенні. Алгоритм відправки грошей стандартний, оскільки потрібні однакові дані отримувача.

Розглянемо, як оформити переказ через систему WesternUnion, використовуючи Приват24. Для цього потрібно виконати такі дії:

  1. Відкрити меню «Сервіси» та обрати опцію «Перекази».
  2. Перейти до вкладки «Міжнародні».
  3. Обрати вкладку «Надіслати».
  4. Вказати валюту і суму переказу.
  5. Ввести країну отримувача.
  6. Обрати серед запропонованих систем WesternUnion.
  7. Заповнити додаткову інформацію про отримувача.
  8. Вибрати рахунок / картку, з якої будуть списані гроші.

Після цього з’явиться контрольний номер переказу. Його потрібно повідомити отримувачу, тому що без цього не вдасться отримати гроші. Формат контрольного номера залежить від обраної платіжної системи. Якщо це WesternUnion, він складатиметься з 10 цифр.

Ця система популярна для відправки грошей за кордон ще й тому, що дає змогу відстежувати статус переказу онлайн. Така опція підтримується на офіційному сайті Вестерн Юніон. Також відстежити статус надсилання грошей можна, скориставшись системами SWIFT, PrivatMoney або Transfer Go.

Комісія за перекази у валюті

Перед тим як відправити гроші за кордон, важливо ознайомитися із встановленими комісіями і тарифами. Вони різняться залежно від кількох параметрів: валюта переказу, країна отримувача, терміновість. Розберемо тарифи, що діють на відправку грошей у валюті на прикладі WesternUnion:

  • до Туреччини, понад 1000 USD — 50 USD;
  • у Китай, до 600 USD — 9 USD;
  • в Ізраїль або країни ближнього зарубіжжя, до 3500 USD — 50 USD.

Розмір комісії фіксований, якщо переказ виконується з урахуванням встановлених лімітів. Важливо пам’ятати також, що у надсиланні грошей через WesternUnion має значення і країна отримувача.

Деякі системи передбачають комбіновану комісію: до певної суми діє ліміт, а далі фіксована сума. У цьому випадку великі перекази краще поділити на менші суми. Це дасть змогу відправити гроші за кордон вигідніше.

Кожна із систем термінових переказів відрізняється за умовами. Є лише один загальний аспект: за допомогою ПриватБанку всі перекази стають доступнішими і прозорішими.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також