Все більше українських підприємців самоліквідовуються

5
2

А ось число тих, хто вирішив ліквідувати своє підприємство або «самоліквідуватися» з числа підприємців, за останній місяць зросла.

Після прийняття нового Податкового кодексу бажаючих зареєструватися фізособами - суб'єктами підприємницької діяльності стало менше на 50-60%.

Про це «Газете по-киевски» повідомив старший юрист компанії «МТС-консалтинг» Олександр Мінін.

Зменшилася останнім часом і кількість бажаючих зареєструвати підприємство.

«Тут зниження, звичайно, не таке відчутне, як серед фізичних осіб, але теж є істотним», - говорить Мінін.

Експерт пояснює це тим, що новостворене юрособа не може стати платником ПДВ, поки не «напрацює 2330 тис. грн.

«Тому багато наших клієнтів, почувши новину, відкладають рішення реєструвати фірму», - говорить юрист.

А ось число тих, хто вирішив ліквідувати своє підприємство або «самоліквідуватися» з числа підприємців, за останній місяць зросла. В одній з фірм, які допомагають з ліквідацією підприємств, говорять, що потік клієнтів зріс на 20%. В основному закриваються СПДшник.

Коментарі

А
Айно

Підтримую Пітьо повністю!!!Повний капець!

П
Пітьо

Це дякуючи "підтримці" з боку "держави". Єдиноподатківець-фізична особа мала і до цього сплачувати 200 грн. податку, наперед, ще не знаючи, чи буде взагалі жити в тому місяці, за який її ЗАСТАВЛЯЮТЬ платити. Працювати КРУГЛИЙ РІК - без права на відпустку, бо податок вимагали сплачувати ЩОМІСЯЧНО. А тепер з нового року ще і вимагають доплачувати "єдиний соціальний внесок" - це ще додатково більше 300 грн. Не достатньо для так званої "держави", що людина САМА створила собі робоче місце, кормить себе і сімью, не стає в чергу на "біржу" за дотаціями - так треба її обкласти ще більшим "оброком". А владна "еліта" (щоб уже подавилася) не тільки не зменшує витрати на своє утримання, а "біситься з жиру".

Читайте також