130 тисяч закарпатців підтримали Єдиний Центр

1740

31 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. Обирали владу й жителі Закарпаття. Активність виборців краю склала майже 55 відсотків від загальної кількості жителів, включених до виборчих списків. Понад 25 відсотків краян віддали свої голоси за Єдиний Центр.

У день виборів обласна організація Єдиного Центру проводила паралельний підрахунок голосів закарпатців. Наразі вже відомі його попередні результати.

Отже, переконливу перемогу на виборах до Закарпатської обласної ради, згідно оперативної інформації з виборчих дільниць, здобув Єдиний Центр. За нього свої голоси віддали близько 130 тисяч виборців, що становить понад 25 відсотків жителів краю. Тож за партійними списками до обласної ради проходить 21 кандидат від Єдиного Центру.

Також 3-х відсотковий бар’єр до облради попередньо долають Партія регіонів, «Фронт Змін», «Батьківщина», «Сильна Україна» та КМКС.

Що стосується Єдиного Центру, то партія здобула найбільший відсоток симпатій виборців у Мукачівському, Свалявському, Міжгірському, Іршавському районах, Мукачеві, Ужгороді та Берегові.

Окрім того, Єдиний Центр став лідером і за кількістю перемог в одномандатних мажоритарних округах з виборів депутатів облради. Як свідчать попередні результати, найбільше голосів у своїх виборчих округах здобули 27 кандидатів з 54, які представляли Єдиний Центр. При чому в деяких районах представники партії стали переможцями у всіх трьох виборчих округах. Так, у Мукачеві лідерами перегонів стали Віктор Балога, Василь Васюта та Ернест Нусер, в Ужгороді – Володимир Смоланка, Юрій Переста, Мирослава Каламуняк; в Чопі – Ольга Півоварник, Володимир Чубірко, Володимир Суліма; в Мукачівському районі – Ілля Токар, Михайло Мотильчак, Михайло Ланьо; на Іршавщині – Павло Балога, Максим Хохлов, Іван Йовбак; на Міжгірщині – Юрій Гнепа, Михайло Кічковський, Микола Вегеш.

Коментарі

Читайте також