Закарпаття святкує 65-ліття возз’єднання з Україною

1447 3

З нагоди чотирнадцятої річниці Конституції та 65-ліття возз’єднання Закарпаття з Україною в обласній державній адміністрації відбулось урочисте засідання. Жителів області привітали очільник Закарпаття Олександр Ледида, його заступник Іван Качур та голова облради Михайло Кічковський.

Вітаючи присутніх, керівник краю наголосив: обидві дати для України та Закарпаття є доленосними.

Прийняття головного закону країни відкрило новий етап на шляху становлення та утвердження державності. А возз’єднання області з Україною  підтвердило непохитний патріотизм закарпатців:

- Ми, закарпатці, є унікальним прикладом національної свідомості. Адже упродовж  століть, перебуваючи у складі різних імперій, зуміли залишитись вірними батьківській мові, культурі, не втратити почуття єдності з усім українським народом. Таке почуття не можливо виховати якоюсь угодою чи нав’язати, адже не політики, а сам народ творить свою історію та майбутнє. Тому 29 червня 1945 року з возз’єднанням Закарпаття з Україною здійснилася давня мрія жителів нашого краю.

Олександр Ледида вручив закарпатцям нагороди. Так, за вагомий внесок у розбудову держави та активну участь у громадському житті краю почесні грамоти обласної державної адміністрації отримали Василь Беца, Йолана Матлах, Мар’ян Токар, Мирослава Габор, Андрій Делятинчук, Любов Митровка, Світлана Росоха, Наталія Туряниця, Марія Карпюк та Іван Попович. Подяки голови обласної адміністрації оголошено Сибілі Булеці, Ярославу Лазуру, Івану перешу та Ользі Пригарі.

Цього ж дня з нагоди знаменних дат до пам’ятників Тарасу Шевченку і президенту Карпатської України Августину Волошину лягли квіти від керівників області.

Святкування відбулись в усіх містах та селах краю.

Коментарі

  • E
    ember

    Blin nichevo ne menjajetsja: shtio pisali, govorili 10, 20, 30, 40 let tomu, to puishut, govorjat i sevodja. Shizofrenija po-ukrajkinski: sevodja venok stavljat Borkanjuku, zavtra Voloshinu, posle zavtra Brody. Te zhe samye ljudi, kaneshno!

  • І
    Іван

    Траву би покосилина Красному полі

  • C
    crisscross

    Багато б1лих плям...Святкувати нема чого.

Читайте також