Автомобілістів обкладуть новими податками

1363

Сьогодні Верховна Рада України розгляне проект Податкового кодексу в урядовій редакції, який був зареєстрований напередодні 15 червня. За включення проекту № 6509 до порядку денного сесії проголосували 239 депутатів з 436 зареєстрованих в залі

Законопроект містить багато новацій, які торкнуться багато сфер бізнесу, в тому числі і автомобільний сектор, повідомляє autoconsulting.com.ua. Зокрема, Кабмін у даному документі пропонує змінити ставки транспортного збору, оподаткування торгівлі автомобілями, податок на нерухомість, в тому числі і для підприємств.

Відносно транспортного збору існує різні думки, але депутати мають намір на цей раз сильно підняти транспортний збір для власників авто з великими обсягами. Також планується повернуться до питання підвищення акцизного збору на авто з великими обсягами.

У будь-якому випадку, новий Податковий Кодекс змінить ціноутворення на автомобілі і сильно відіб'ється на купівельній спроможності населення. Більш того, від цього документу фактично залежить автомобільний ринок на 2011-2012 рр.., Так як він торкнеться багатьох сфер бізнесу, дохідної частини підприємств і т.п. 

У нинішній редакції Податковий Кодекс стимулює великий бізнес і дуже незначний сегмент малого бізнесу, в той час, як основна маса малого та середнього бізнесу даним документом взагалі буде "підвішена". Таке оподаткування, як запропоновано в Кодексі, може призвести до згортання ряду підприємств і напрямків бізнесу, що в свою чергу відіб'ється на зниження продажів на тому ж авторинку.

Коментарі

Читайте також