Підприємці Мукачева зібралися на мітинг проти свавілля податківців (ФОТОРЕПОРТАЖ)

2201 3

Сьогодні, 10 червні, на центральній площі міста Мукачево зібралися підприємці, щоб озвучити звернення з вимогами до керівництва країни та українського парламенту, що повинні полегшити існування підприємництва.

ЗВЕРНЕННЯ

До Президента України,
Віктора Януковича

Прем’єр-міністра України,
Миколи Азарова

Голови Верховної Ради України,
Володимира Литвина
(прийняте в підтримку законних прав та інтересів
підприємців,
місто Мукачево, 10 червня 2010 року)

Ми, учасники мітингу в підтримку законних прав та інтересів підприємців, організованого Мукачівською міськрайонної спілкою підприємців, Мукачівською міською асоціацією адвокатів, Мукачівським міським комітетом політичної партії Народно-трудовий союз України, звертаємося до найвищих посадових осіб Держави з наступним.

Розвиток малого і середнього бізнесу є необхідною і базовою передумовою будь-яких структурних реформ у економіці та позитивних змін в ній в цілому.

Саме тому, ми і далі, прагнучи працювати на благо нашого краю та Держави ставимо до відома керівництва країни та український парламент про наші проблеми, які можуть загостритися у випадку неврегулювання на законодавчому рівні законних прав та інтересів представників малого і середнього бізнесу, яких на Україні більше півтора мільйона чоловік, створення для нас сприятливих умов для подальшої діяльності і розвитку.

Наша принципова позиція полягає в наступних вимогах, що повинні полегшити існування підприємництва на Україні:

1.Терміново встановити мораторій на проведення перевірок малого і середнього бізнесу всіма контролюючими і правоохоронними органами, терміном на один рік до 01.07.2011 року, законодавчо запровадити до вказаного терміну податкові канікули.

2.Категорично заперечуємо проти укладення та бюрократизації системи бухгалтерського обліку та звітності і продовження існування об’ємної та заплутаної дозвільної системи.

3.Основною та базовою нашою вимогою є залишення спрощеної системи оподаткування у тому вигляді, в якому вона існувала до сьогоднішнього дня, заборони вимагати будь-якими контролюючими органами у підприємців, що працюють на спрощеній системі оподаткування, первинних документів на продукцію – документів, що підтверджують походження та вартість товару. Збільшити граничний розмір річного товарообігу для підприємців, що працюють на спрощеній системі оподаткування з 500 тисяч гривень до одного мільйона гривень.

4.Максимум за три місяці прийняти Податковий кодекс, в якому законодавчо закріпити наші вимоги.

5.Терміново вирішити питання кредитування малого і середнього бізнесу, оздоровлення банківської системи.

Віримо, що керівництво Держави і Верховна Рада України з порозумінням віднесуться до наших проблем, що спонукали нас до цього звернення, підтримають наші вимоги і таким чином продемонструють реальні наміри провести позитивні, структурні економічні реформи, перетворити Україну в дійсно економічно - заможну, правову, європейську, демократичну Державу!

Також, звертаємося до міського голови м. Мукачево, Золтана Лендєла та депутатського корпусу Мукачівської міськради з проханням підтримати наше звернення на черговій сесії Мукачівської міськради.

Коментарі

  • ВГ
    Василий ГАЛАС

    Бедные мукачевцы и закарпатцы ещё не знают, что режим Януко-вича-Азарова со дня на день поднимет их налоговый оброк в ТРИ РАЗА... Таков ответ режима на митинги и протесты закарпатцев и предпринимателей украинских регионов.

  • МС
    Микола Староста (Жалива)

    "проснулися" тоді коли їм то порекомендували :) Провірки по книзі форма - 10, почалися ще прошлого року, чомусь тоді "мовчали".

  • ВГ
    Василий Галас

    Наконец МУКАЧЕВЦЫ проснулись и протестуют против беспредела преступного украинского режима!!!...

Читайте також