Тимошенко зрадить ще один «вірний бютівець»?

1460

Колишній заступник глави Секретаріату Ющенка Шлапак вже отримав пропозиції, до екс-віце-прем’єра уряду Тимошенко Немирі "шукають підходи".

Олександр Шлапак і Григорій Немиря можуть бути запрошені на роботу до Адміністрації президента. Про це пише газета "Левый берег" посилаючись на свої джерела.

Так, за інформацією видання, колишній перший заступник глави Секретаріату Ющенка Олександр Шлапак вже отримав відповідні пропозиції, до екс-віце-прем’єра уряду Тимошенко Григорія Немирі "шукають підходи". "Привабливі пропозиції, за інформацією "ЛБ", вже зроблені пану Шлапаку (причому одразу декілька, через що йому все ще важко визначитися); "правильні підходи" шукають до донецького за народженням, але поки не за переконаннями – Немирі", - відзначає видання.

Видання пише і про політиків, які вже перейшли на роботу у владу або зберегли свої пости після обрання Віктора Януковича президентом України. Зокрема, секретар РНБО Раїса Богатирьова зберегла пост, не дивлячись на те, що членство в Партії регіонів не відновила. "І, наскільки відомо "Левому берегу", не збирається", - наголошує видання. "Більш того, один з її синів-близнят очолює донецьке відділення тігіпківської "Сильної України". При цьому очевидно: нова "партія Богатирьової" може бути створена у будь-який момент. Коли, наприклад, Віктор Федорович (Янукович) почне втрачати президентський рейтинг", - пише видання.

Кажучи про Андрія Портнова, який недавно став заступником глави Адміністрації президента, видання звертає увагу на те, що окрім високих професійних якостей він має в парламенті "групу підтримки" – депутатів-юристів Святослава Олійника, Валерія Писаренка і Володимира Пилипенка. "Всі разом вони схожі на "ліверпульську четвірку" "Бітлів": молоді, ранні, вже достатньо досвідчені, але справжні обороти ще тільки набирають", - наголошується в тексті.

"У всьому світі по ходу кампаній опоненти воюють не на життя, а на смерть, але після виборів з важливих для країни питань голосують в унісон. І лише в Україні діє правило "свій-чужий", навіть якщо йдеться, припустимо, про держбюджет. Наші проголосують "проти" принципово, навіть усвідомлюючи шкідливість подібної позиції, лише б на зло", – цитує "Левый берег" одного з лідерів БЮТ.

"Юлія Тимошенко і вузьке коло її наближених розуміють: "Портнов – ниточка, що пов'язує їх з Банковою, найкращий з можливих каналів комунікації. А його соратники в Раді – ниточка допоміжна", пише "ЛБ".

Крім того, в матеріалі наводяться дані телефонного опитування, проведеного Інстітутом Горшеніна 19 і 20 квітня, згідно з яким 65,5% громадян підтримують ідею об'єднання політиків і політсил заради виходу країни з кризи. При цьому 58,4% саме кризу вважають головною з проблем, що існує нині. Перехід у владу колишніх опозиціонерів – Богатирьової, Тігіпка, Портнова – повністю позитивно і скоріше позитивно оцінили 48,9%, а скоріше негативно і повністю негативно – 29,1%.

Коментарі

Читайте також