Юрій Чижмарь пояснив, чому не варто урізати платню чиновникам

1863 1

Голова Тернопільської облдержадміністрації Юрій Чижмарь застерігає керівництво держави від зменшення зарплати чиновників.

Про це голова ОДА сказав сьогодні на прес-конференції.

За його словами, відповідне звернення він надішле міністру фінансів та прем’єр-міністру України.

«У нас і так дуже висока плинність кадрів. Оклад молодого спеціаліста, який тільки прийшов на роботу в обладміністрацію, – 680 грн.. Це при тому, що іноді потрібно вийти працювати і у вихідні. Зрозуміло, на таку зарплату ми не візьмемо найкращих. Але обладміністрація – це не сільська рада, де може працювати спеціаліст найменшої категорії. Тут уже має бути людина освічена, з відповідним досвідом роботи і рівнем культури. Але така людина не піде на оклад 680 грн.», – констатував Чижмарь.

Він додав, що на навчання молодого чиновника витрачається близько двох років, «після чого людина, яка здобула нові знання та досвід, через низьку зарплату іде працювати у комерційні структури, а держава лише втратила час і кошти на його підготовку».

На переконання Чижмарь, зменшивши зарплату чиновників, керівництву держави не вдасться досягнути значної економії. «У контексті сум, які потрібні Україні – а треба понад 300 млрд. боргів повернути, проценти порахуйте – то скоротити на обладміністрації 1 млн. грн.… Це не ті цифри. Але весь світ іде таким чином - то й ми. Але у Європі чиновник отримує 3 тис. євро, і коли його платню скоротили на 20%, він може і на 2,4 тис. прожити. А у нас чиновник отримує 1 тис. грн. За ці гроші вже нереально прожити, не кажучи вже про 800 грн., якщо зарплату скоротять, орієнтуючись на Європу», – наголосив Чижмарь.

Він додав, що минулого року його заступники і він як голова ОДА не отримували жодних премій. «Ці кошти йшли на чиновників найнижчої ланки. І дозвіл на 45% підвищити оклад був скерований теж на цих чиновників. Щоб якось вирівняти положення, жодному керівнику управління оклади не були підвищені», – сказав Чижмарь.

«На собі я ще готовий відчути скорочення платні, бо в мене зарплата 9 тис. грн. Для інших чиновників це буде приводом шукати іншу роботу», – переконаний Чижмарь.

Коментарі

  • І
    Ігор

    Він правий

Читайте також