Зовнішнє тестування скасовано?

3190 10

Міністр освіти Дмитро Табачник скасував зовнішнє тестування випускників середніх шкіл. В понеділок своїм наказом міністр скасував наказ Міносвіти від 28 жовтня 2009, яким вводилося обов'язкове зовнішнє незалежне тестування.

В тексті документу зазначається, що він прийнятий, щоб "уникнути перевантаження школярів загальноосвітніх навчальних закладів у період завершення навчального року".

Також таке рішення прийнято з урахуванням незадовільного "рівня підготовки дослідження з вивчення рівня навчальних досягнень учнів загальноосвітніх навчальних закладів з української мови, математики та історії України".

Своїм наказом Табачник також доручив Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти "вивчити питання про проведення вищезгаданого дослідження у 2010-2011 навчальному році".

Текст наказу прес-службою міністерства не поширювався.

Раніше Табачник заявив, що при вступі до українських ВНЗ в нинішньому році будуть враховуватися бали як тестів, так і шкільного атестату, а формула розрахунків балів буде поширена серед всіх навчальних закладів.

Коментарі

  • Л
    Льоня

    та то ЛАШАРА повна!!

  • О
    Отто

    А якщо ми цей весь час готувалися виключно до ЗНО, то що?

  • СМ
    старий мукачівець

    Для Ань, Мішань і Маш з такими коментарями потрібно повторно садити в перший клас, або не давати читати жовту (вірніше дуже помарнчову юліну) УП

  • Г
    Ганна

    Одним словом, Табачник повернув Україні хабарництво при вступі у ВУЗи

  • ЗП
    ЗНО поки що не скасовано

    Тобто Дмитро Табачник скасував наказ Міністра Івана Вакарчука про проведення моніторингу стану вивчення школярами 3, 5–8 і 10 класів окремих дисциплін. Нагадаємо, що за керівництва Івана Вакарчука було розроблено ґрунтовні трирічні плани дій щодо поліпшення якості освіти, зокрема з вивчення української мови, математики, фізики, хімії, біології та інших дисциплін. Ці плани розроблялися на Всеукраїнських нарадах з участю педагогів та науковців з усієї України, і щоразу перед прийняттям Колегією МОН і підписанням відповідних наказів проходили громадське обговорення на сайті МОН. Скасований наказ передбачав додатковий моніторинг якості освіти в середній школі за визначеними предметами.

  • З
    ЗНО

    http://centre7.org.ua/news/1189 ЗНО не скасовано. Наразі Табачник просто не потребує моніторингу якості шкільної освіти за окремими предметами 29 червня «Українська правда» із посиланням на Інтерфакс повідомила, що «своїм наказом міністр скасував наказ Міносвіти від 28 жовтня 2009, яким вводилося обов’язкове зовнішнє незалежне тестування» (http://www.pravda.com.ua/news/2010/03/29/4897929/). Наказу від 28 жовтня 2009 про введення ЗНО не існує. Наказ про проведення ЗНО у 2010 році має назву: «Про зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України в 2010 р.» (наказ № 570 від 26.06.2009 р.) (http://testportal.gov.ua/files/Nak_570.zip) Очевидно, йдеться про скасування наказу МОН № 985 від 28.10.2009 р. «Про вивчення рівня навчальних досягнень учнів загальноосвітніх навчальних закладів з української мови, математики та історії України» (http://www.mon.gov.ua/newstmp/2009_1/28_10/nakaz_mon_985.doc)

  • М
    Мішаня

    другу вишку тоже скасують скоро, ги-ги, будєт тільки для обраних табачніков

  • СС
    Сашина Саша

    А якщо людина хоче здобути другу освіту???

  • М
    Маша

    От придурок

  • А
    Аня

    повна жо*а

Читайте також