В угорському консульстві в Ужгороді триває виставка картин Володимира Микити (ФОТО)

1299

Відвідувачі консульства можуть тут не тільки вирішити свої питання, але й познайомитись із творами закарпатських та угорських художників.

Цього разу тут виставили роботи відомого закарпатського живописця Володимира Микити, пише Varosh.

«Кожні півтора місяці тут з’являються нові картини. Ось, наприклад, зараз триває виставка відомого закарпатського художника Володимира Микити, який особисто передав нам ці твори – вони тут знаходитимуться до початку квітня. Далі повісимо картини когось іншого, адже художники вже знають, що можуть виставлятись тут не безоплатній основі», - розповідає Ласло Віда, консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді.

Час від часу в установі проходять заходи, на яких бувають політичні діячі, керівники з України та Угорщини, яким така ідея з картинами дуже подобається, розповідає консул.

«Наші клієнти вже звикли, що без картин стіни консульства пусті і незвичні. Тим більше, ми отримуємо з цього приводу хороші відгуки. У нас бувають люди різних професій та соціального рівня, які не ходять на виставки і таких картин ніколи не бачили, а тут мають можливість знайомитись з витворами мистецтва. Ми намагаємось показати людям цінність цього краю через мистецтво», - каже Ласло Віда.

Фото – Сергій Мазур, Varosh

Коментарі

Читайте також