Блог ММКП Центр контролю за тваринами

Блог ММКП Центр контролю за тваринами

ММКП "Центр контролю за тваринами"

Як прибрати собаче лайно з території дитсадків та шкіл ?

Напевно кожний власник собаки мріє про спеціальне, окреме місце, неподалік від дому , де він би мав можливість вигуляти свого улюбленця.

Порядок обов’язкової реєстрації собак в м.Мукачево.

Реєстрація собак в м.Мукачево проводиться ММКП «Центр контролю за тваринами» , за адресою : м.Мукачево, вул..Валенберга,52 в приймальні дні.

Розшукується власник чорного стаффордширдського тер"єра.

Сьогодні містом гуляв амсттафф, кобель чорного окрасу з білою грудкою. Собака знає команди . Зараз він в "Центрі контролю за тваринами". Фото тварини за посилання нижче , тел. для зв"язку : 095 103 37 70.

До уваги власникам собак та котів.

   Сьогодні було проведена спільна нарада. керівництва ММКП "Центр контролю за тваринами",керівництва Мукачівської міської державної лікарні ветеринарної медицини та представника з областного управління,що до випадку масового отруєння власницьких собак,яке набуло неабиякого резонансу в суспільстві.    Було  обговорено питання  координації дій між структурами,та виробленні  правила взаємодії у випадку повторення надзвичайних ситуацій .

Увага! Власникам собак необхідно знати.

Шановні власники собак ,ММКП "Центр контролю за тваринами" ,для запобігання непорозумінь в майбутньому ,пропонує до ознайомлення витяг з ст.24 Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження",а саме:

Розшукується власник стаффордширського терьєра.

До нас потрапила молода самочка стаффордширського терьєра .Розумна ,знає команди.Хто впізнає її за посиланням (фото не вставляєтьтся),повідомте власнику ,або зателефонуйте нам за номером 0505048987.

Увага власникам собак!!!

Кожного року ,під час Новорічних свят ,через використання різних піротехнічних засобів , багато собак втікають з подвірь.Хочемо застерегти Вас й запропонувати  прийняти всі необхідні заходи ,щоб попередити втрату свого домашнього улюбленця.

УВАГА ,ВЛАСНИКАМ СОБАК!!!

     В місті почастішали випадки захворювання собак,  на дуже небезпечну для них , хворобу - чума м’ясоїдних.     Чума (Pestis canum; Febris catarrhalis infektiosa canum)- це вірусна контагіозна хвороба , що характеризується ураженням ШКТ, нервової системи, ураженням легень, шкірного покриву, гарячкою та інтоксикацією та високою смертністю. Захворювання це вражає собак, кішок, кролів  та інших тварин в різних місцевостях, в будь-який час року. Заражаються собаки різного віку, але особливо сприйнятливі цуценята, захворювання у них протікає важче. Основне джерело інфекції чуми - хворі, нещодавно перехворіли собаки, а також тварини в інкубаційному періоді хвороби. Вірусоносійство у собак, після перехворіння чумою, триває 2-3 міс. Заражатися тварини можуть при безпосередньому контакті з хворими собаками, інфікованими предметами догляду, підстилкою і ін . Вірус можуть переносити людина, гризуни, а також птахи і комахи. Інфекція, як правило, потрапляє в організм через дихальні шляхи і травний тракт. Малостійкі до цього захворювання собаки таких порід як лайки, пуделі, німецькі вівчарки і деякі інші. Чума у лайок і південно-російських вівчарок протікає в дуже важкій формі і з найбільшим відходом.   Цього тижня в ветеринарній клініці «4 ЛАПИ»  було проведено ряд тестів на виявлення антигена  чуми м’ясоїдних,тести виявились позитивними.     Звертаємо увагу на те ,що вакцинація тварини є найлегший і найшвидший варіант позбутися шкоди від вірусних хвороб тварин. Пропонуємо  всім власникам тварин ,які люблять своїх підопічних і не  провакцинували їх,невідкладно звернутись в вет.установи для проведення вакцинації тварин  .

Обов'язкове страхування відповідальності власників собак за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам.

Власники тварин ,які є в списку наведеному нижче, забов’язані застрахувати своїх тварин за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам.

УВАГА!!! Розшукується вівчарка.

4 травня ,в р-ні Росвигово, зник 8 річний кобель довгошерстної вівчарки ,на прізвисько Бйорк.На тварині був коричневий шкіряний ошейник. Прохання всім,хто щось знає про цього собаку ,телефонувати власнику тварини за номерами тел.:  0501943387 та 0503723754 .