Контактні лінзи - сучасний спосіб вирішення проблем людей з поганим зором

250

Якщо вірити даним з відкритих джерел, приблизно половина жителів нашої планети має різні проблеми із зором. Окуляри і м'які контактні лінзи, (МКЛ) як і раніше є найпопулярнішими засобами для вирішення проблем із зором. Фахівці рекомендують користуватися і окулярами і лінзами, в залежності від ситуації і обставин.

Окуляри, звичайно ж, мають свої плюси, наприклад, ціна і термін служби, але все ж ринок МКЛ розвивається куди швидше і серйозніше. У нові розробки провідними компаніями світу сьогодні вкладаються колосальні кошти.

Тому і категорій лінз налічується досить багато. Це і одноденні, дводенні лінзи, лінзи на місяць, на 30 днів не знімаючи або традиційні лінзи на рік або шість місяців, а також інші не менш популярні види лінз. Природно і вартість лінз залежить від їх категорії, виробника та інших нюансів. А спеціалізовані магазини з продажу цієї продукції сьогодні можуть запропонувати такі привілеї, як безкоштовна доставка лінз чи професійна консультація.

Які лінзи вибрати

Якщо Ви постійно носите лінзи, і Вам важливе ідеальне поєднання комфорту і демократичної ціни, то місячні лінзи - найкращий вибір. Вони поєднують в собі всі перераховані вище переваги, і навіть при серйозних навантаженнях їх можна експлуатувати безперервно протягом цілого дня. Однак кожні 8 - 16 годин лінзи необхідно знімати. Цей показник залежить від обраного виробника і моделі. Щоб правильно підібрати лінзи необхідно виконати такі дії:

  • По-перше, необхідно проконсультувати з офтальмологом. Тільки фахівець зможе правильно порадити підходить саме Вам тип лінз.
  • По-друге, перед замовленням контактних лінз необхідно з'ясувати не тільки оптичну силу, але і радіус кривизни, а також діаметр лінзи.
  • Ознайомившись зі списком відповідних товарів, зробіть вибір на користь тих лінз, які максимально підійдуть під Ваш особистий графік роботи і ритм життя.

Слід також зазначити, що існує безліч міфів і стереотипів про контактні лінзи, які не відповідають дійсності. При правильному виборі і дотриманні правил використання лінзи не псують зору і не заподіють будь-якої шкоди здоров'ю. Тому після покупки лінз, необхідно уважно вивчити інструкцію по застосуванню і догляду за МКЛ. Правильний догляд за лінзами позбавить Вас від непотрібних проблем і гарантує комфортне носіння протягом відведеного їм терміну служби.

Коментарі

Читайте також