Росія закликає Сирію сприяти експертам ООН

2
0

Росія закликає Сирію дозволити представникам ООН розслідувати заяви про використання хімічної зброї в нещодавній атаці на район Дамаска.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров та державний секретар США Джон Керрі погодилися, що в цій справі потрібне об'єктивне розслідування, повідомляє російське МЗС.

Тепер справа за опозицією, яка має створити умови для безпечного доступу місії ООН до місця ймовірного інциденту, додали в російському МЗС.

Росія - ключовий союзник сирійського президента Башара Ассада - донедавна чинила спротив спробам ООН провести розслідування інциденту.

Активісти кажуть, що в середу від хімічного нападу в Дамаску загинули сотні людей.

Тим часом ООН заявляє, що кількість дітей-біженців з Сирії сягнула мільйона.

Раніше генеральний секретар ООН Пан Гі Мун сказав, що "потрібно негайно розслідувати" заяви про хімічну атаку в сирійській столиці. Він відправив до Дамаска представника ООН з питань роззброєнь Анджелу Кейн, яка має на місці домогтися розслідування, сказав у четвер його прес-секретар Едуардо дель Буей.

Раніше міністр закордонних справ Франції сказав, що якщо заяви про хімічну атаку підтвердяться, то можлива "реакція із застосуванням сили".

За словами активістів, від нападу на район Дамаска Ґута загинули більше тисячі людей.

ООН попросила сирійський уряд дозволити команді інспекторів ООН зі зброї розслідувати останній інцидент. Однак уряд, який відкидає всі звинувачення, поки що не дав такого дозволу.

Інспектори, які прибули до Дамаска в неділю, залишаються за 15 км від місця нещодавніх атак і мають доступи лише до трьох територій, на яких, за словами опозиції, раніше теж застосовували хімічну зброю.

Сирійський уряд назвав заяви опонентів про причетність влади до хімічної атаки "нелогічними і сфабрикованими". Збройні сили Сирії кажуть, що опозиція робить такі заяви, аби відвернути увагу від своїх значних втрат.

Підтверджень кількості загиблих із незалежних джерел немає, повідомляє BBC Україна.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також