Прогнози розвитку та актуальні тренди ринку криптовалют

2

Популярність криптовалюти протягом кількох останніх років стрімко набирає обертів.

Це зумовлено появою нових інструментів та засобів для торгівлі, інвестування, прогнозування та технічного аналізу. Використовуючи різні способи та методи, можна купити прибуткові цифрові активи на максимально вигідних для себе умовах. Більше того, курс криптовалюти на сьогодні дуже привабливий для інвестування, тому можна розраховувати на прибуток, як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі.

Однак перш ніж вкладати кошти в цифрові активи, потрібно врахувати низку факторів, зокрема специфіку того чи іншого виду крипти, волатильність, особливості формування вартості та інші параметри. Це означає, що криптовалютний ринок потребує детального вивчення. Тільки так трейдер-початківець навчиться визначати ліквідність, розраховувати ризики і оцінювати реальний попит на актив.

Особливості криптовалютного ринку

Ринок криптовалюти поєднує у собі ряд особливостей, які можуть стати серйозною проблемою для новачків. Якщо ви дійсно хочете долучитись до величезної криптоспільноти та отримувати сталий прибуток, потрібно вивчити основні деталі заздалегідь, проконсультуватися з експертами, ознайомитись з базовими принципами та механізмами функціонування криптовалютного ринку.

Якщо ви не будете знати, що купувати, де зберігати і як користуватися, ви швидко втратите свої заощадження. Необхідно заздалегідь завести гаманці для криптовалют. По суті це сховище зашифрованих паролів для взаємодії з блокчейном, в якому зберігається криптовалюта. Сучасні криптогаманці відрізняються високою якістю роботи, технологічністю та функціональністю. Залежно від типу підключення вони можуть бути холодними або гарячими.

Для того щоб інвестування в крипту було максимально вигідним та прибутковим, потрібно чітко засвоїти такі тези:

  1. Криптовалюта відноситься до волатильних активів, тому в короткостроковій перспективі (протягом доби, години або навіть кількох хвилин) її вартість може змінюватись в обидві сторони. Це створює як ризики, так і можливості для прибуткової торгівлі.
  2. Криптовалюта – це високотехнологічний інструмент інвестування. Тому, перш ніж заходити на ринок цифрових активів, потрібно вивчити всі деталі та особливості. Потрібно чітко розуміти, як працює криптовалюта, як завести гаманець, як вибрати біржу і як влаштований трейдинг загалом. Після цього можна перейти до вибору стратегії, яка в перспективі може принести максимальний прибуток. Крім того, інвестор має врахувати всі можливі ризики, щоб приймати раціональні рішення, зберегти та примножити свій капітал.
  3. З моменту появи крипти на світовому ринку багато хто скептично ставився до неї, вважаючи, що це тимчасове явище. Однак інвестори та трейдери по всьому світу доводять, що це високоліквідний інвестиційний інструмент, який може замінити фіатні платіжні засоби. Головне вміти ним користуватися. Не слід нехтувати дослідженням та аналізом криптовалютного ринку перед тим, як приймати рішення про інвестування.
  4. Доступність криптовалюти дозволяє кожній людині працювати з цифровими активами, позбавляючись від проблем, властивих фіату.

Вартість криптовалюти залежить від багатьох параметрів. Основний та логічний фактор – це співвідношення попиту та пропозиції. Курс зростатиме в умовах збільшення попиту на конкретну монету. Отже, якщо попит впаде, то ціна почне знижуватися, стаючи більш привабливою для потенційного інвестора.

Можливі ризики у крипті

Крім високої волатильності, криптовалюти характеризуються суттєвими ризиками безповоротної втрати коштів через шахрайство, хакерські атаки, відсутність правового захисту. Крім того, ціна криптовалюти залежить від цілого ряду факторів, серед яких: ситуація на світовому ринку, новини, глобальні потрясіння, вплив державного регулятора тощо. Також необхідно врахувати такі особливості:

  1. Технологічна складність у роботі з новими видами крипти може призвести до проблем у створенні угод та виконання операцій. Це зумовлено, перш за все, фактором страху.
  2. Складність глибинного дослідження ринку. Без належної теоретичної та практичної підготовки на ринку криптовалют просто неможливо заробити кошти. Для того щоб вийти на новий рівень та отримати вигоду від роботи з цифровими активами, потрібно постійно вдосконалювати свої знання та навички.

Вивчення основних ризиків роботи з криптою дозволяє мінімізувати їх негативний вплив та сформувати прибуткову стратегію інвестування навіть за умов високої волатильності ринку.

Прогнози розвитку криптовалютного ринку

Низький поріг входження на криптовалютний ринок дозволяє отримувати прибуток будь-якій людині, яка має доступ до Інтернету та невеликий стартовий капітал. Однак для цього потенційний інвестор повинен розумітися на особливостях ринку, а також механізмах процесів, що відбуваються в цифровому світі.

Неможливо абсолютно точно передбачити політичну та економічну обстановку на майбутнє, щоб скласти прогноз криптовалют. Соціальні та військові конфлікти, руйнівні стихійні лиха, глобальна фінансово-економічна криза можуть раптово внести корективи. Тому не можна чітко сказати, яка саме крипта гарантовано принесе інвестору прибуток.

Для впевненої стабілізації криптовалютного ринку необхідно, щоб глобальна економіка стала на рейки та продемонструвала тенденцію до зростання.

Однак для інвестора і, тим більше, для трейдера не обов'язкове велике зростання. Можна добре заробити на мінімальній різниці курсів. Для цього потрібно вкладати кошти лише у перспективні криптовалюти, які можуть дати хоча б невелике зростання.

Як купити крипту для інвестицій?

Перш ніж почати заробляти на криптовалюті, її потрібно придбати. Найбезпечнішим способом купівлі та продажу криптовалют є криптобіржа. Це майданчик, на якому здійснюється торгівля та обмін однієї цифрової валюти на іншу або на різні світові валюти, зокрема: долари, євро, гривні та юані.

Якщо ви шукаєте біржу з широким функціоналом та безліччю інструментів для трейдингу та заробітку, WhiteBIT це саме те, що вам потрібно. WhiteBIT – це найбільша європейська централізована криптобіржа, на якій представлено понад 350 торгових пар, 270+ активів та 6 державних валют. Зручна навігація, широкий спектр функціональних можливостей, високий рівень безпеки та надійність перетворили WhiteBIT на одну з найпопулярніших криптобірж Європи та світу.

Долучитися до глобальної криптоспільноти можна прямо зараз. Реєструйтеся на біржі WhiteBIT та заробляйте гроші, докладаючи мінімум зусиль.

Коментарі

Читайте також