Як зшити шапочку для новонародженого

6

Шити одяг для малюків завжди весело та приємно, а дитячі шапочки — одна з моїх улюблених речей! Якщо ви шукаєте ідею для ідеального подарунка на народження дитини — просто зшийте своїми руками кілька шапочок для немовляти. Немовлята виглядають так мило в цих крихітних головних уборах, і матуся теж буде дуже задоволена.

Зрозумілі покрокові інструкції пошиття шапочки для новонароджених будуть викладені нижче. Даний швейний проект розрахований на новачків, тому ви можете сміливо братися за його реалізацію, навіть якщо у вас немає великого досвіду шиття.

Щоб пошити шапочку для новонародженого вам знадобляться:

  • ? метра трикотажу джерсі або інтерлок
  • швейна машинка або оверлок
  • голки для трикотажу з круглим вістрям
  • праска та дошка для прасування
  • кравецькі шпильки або кліпси
  • кравецькі ножиці
  • дисковий ніж та розкрійний мат

Крок №1.

Перш за все скачайте безкоштовну викрійку дитячої шапочки з сайту SewCraftyMe. Потім роздрукуйте її на аркушах паперу А4 і виріжте обидві деталі. Коли все буде готове, помістіть деталі на тканину і виріжте по парі заготовок основи шапки і бортика.

Крок №2.

Складіть навпіл, лицьовими сторонами всередину, кожну деталь основи шапочки для малюка. Поєднайте скошені краї і скріпіть їх шпильками. Потім прострочити цю ділянку на швейній машині з припуском на шов близько 5 міліметрів, щоб вийшла виточка. Подібна складка надасть нашому головному убору об'ємну форму.


Крок №3.

Запрасуйте виточку за допомогою праски.

Крок №4.

Складіть деталі основи дитячої шапочки лицьовими сторонами разом, вирівнявши виточки та вигнуті краї. Сколіть їх шпильками разом уздовж вигнутих країв.

Крок №5.

Витримуючи припуск на шов 6 міліметрів (? дюйма), прошийте скріплену частину заготовки на швейній машині. Щоб шов вийшов на однаковій відстані від краю, можна задіяти лапку для відстрочки.

Крок №6.

Складіть деталі бортика для шапочки лицьовими сторонами разом, вирівнявши необроблені краї. Закріпіть заготовку шпильками по двох коротких кінцях.

Крок №7.

Використовуючи швейну машинку, прошийте уздовж кожного скріпленого краю з припуском на шов 6 міліметрів (? дюйма). У результаті у вас має вийти кільце з тканини. Після цього розпрасуйте шви за допомогою праски. Потім складіть заготовку бортика вздовж навпіл, виворітними сторонами разом. А далі прогладьте її з усіх боків.

Крок №8.

Виверніть основу головного убору на лицьову сторону. Далі помістіть бортик лицьовою стороною на основу шапки, гладким краєм вгору. Потім зафіксуйте обидві деталі шпильками.

Крок №9.

Якщо у вашої швейної машинки є вільний рукав, то звільніть його, знявши частину корпусу. На такій рукавній консолі зручно працювати із закругленими заготовками, а це саме те що нам потрібно. Далі розмістіть скріплені деталі на рукаві та виконайте рядок уздовж всього краю виробу з припуском на шов 6 міліметрів (? дюйма).

Крок №10.

Розпрасуйте припуск між бортиком і основою шапки, а потім виверніть головний убір на лицьову сторону. Далі складіть бортик таким чином, щоб ця деталь торкалася шва, де бортик з'єднується з основою шапочки, і пропрасуйте з великою кількістю пари для фіксації.

Ось і все. Наш проект перетнув фінішну межу. Тепер, коли вам відомо як зшити шапочку для новонародженого, ви можете виготовити кілька таких головних уборів і порадувати матусю чудовим подарунком.

Коментарі

Читайте також