Рідина для вейпу: як купити і не помилитись

6

Функціонування сучасних сигарет-девайсів полягає в тому, що вони передбачені не процеси горіння.

Використовуються спеціальні заправки, які під час куріння випаровуються. Вони відрізняються ароматом, міцністю, смаковими якостями. Ці фактори залежать від того, у якій кількості та співвідношенні використовувалися основні компоненти.

До складу жижі для вейпу зазвичай входить:

  • вода дистильована, від її кількості залежить ступінь тягучості засобу;
  • PG (пропіленгліколь), відповідає за в'язкість, щільність пари, насиченість смаку та післясмаку;
  • VG (гліцерин), відповідає за кількість та якість пари, її консистенцію та відчутність;
  • ароматизатори, компоненти, які генерують аромат та смакові якості, їх насиченість.

Види жижі для вейпу з різним поєднанням можна знайти у магазині https://cloudy.com.ua/ru/catalog/jidkost-dlya-elektronnyh-sigaret.

Вибір рідини для вейпу: основні критерії

Щоб користування вейпом приносило не тільки задоволення, але й було безпечним, вибирати його потрібно ретельно, звертаючи увагу на низку важливих критеріїв.

  • Продумати форму рідини, яка використовуватиметься. Це може бути готова рідина або набір компонентів для самостійного приготування. Зазвичай останній варіант вибирають вейпери з досвідом. Для цього потрібно бути впевненим, що виробник надає якісні компоненти, знати правильні пропорції. Більшість же віддає перевагу готовим рідинам. Тим більше, що на ринку запропоновано достатній асортимент.
  • Врахувати співвідношення VG/PG (гліцерин та пропіленгліколь). Ці два компоненти є основними. Від їх співвідношення залежить показник міцності та смаку, кількості пари при курінні. Так, якщо ці компоненти використані при виготовленні в однаковій кількості, на середньому рівні відчувається смак та міцність, але пара практично не буде. Сильний удар по горлу з оптимальним смаком буде, якщо співвідношення компонентів на рівні: 35-45 (PG) та 60-65 гліцерин. Для потужних вейпів краще вибирати рідину із показниками 20 PG/80 VG. Більшість постачальників надає можливість придбати рідини як оптом, так і в роздріб.
  • Визначиться зі смаком. Тут асортимент дозволяє вибрати варіант на будь-який смак, залежно від особистих уподобань, це можуть бути фруктові, квіткові, тропічні та морські варіанти ароматів, освіжаючі, тютюнові, кавові рідини, що мають аромат випічки. Вибрати можна натуральний чи синтетичний тип рідини.
  • Врахувати особливості вейпів та POD-систем. Від цього залежать умови заряджання рідини та особливості обслуговування пристрою. Якщо це прості базові системи, то в них достатньо лише замінити розхідник. Складніші конструкції вимагають промивання пристрою, своєчасну заміну деяких компонентів. Догляд має бути якісним.
  • Визначитись з типом випарника. Він може бути під кальянну тягу або сигаретну. Необхідно співвіднести характеристики випарника та вид рідини (врахувати, які компоненти є у її складі). Щоб зручніше та безпечніше було користуватися приладом, рідина, у складі якої показник VG більше 60 не варто використовувати, якщо отвір у вейпу маленький. Щоб рідина з пристрою не витікала, важливо стежити, щоб компонента VG було достатньо.

Особливо новачків великий асортимент жижі для вейпу може збентежити. Щоб підібрати оптимальну рідину, врахувати характеристики пристрою та свої смакові переваги, частоту використання вейпу. Якщо в планах підібрати ексклюзивний і

Коментарі

Читайте також