В очікуванні iPhone 15: що відомо про новинку

2

Чи варто купити Айфон 15? Уже за першими інсайдерськими даними, що потрапили в медіа, відповідь однозначна - так!

Гаджет отримає значні оновлення та відкриє ще більше можливостей для своїх власників. Пропонуємо познайомитися з його особливостями ближче.

Що відомо про iPhone 15?

"Команда гравців" у 2023 роком не зміниться - буде дві базові моделі (стандарт і Плюс, зі збільшеним екраном) і два флагмани. Тобто в обох варіантах буде по гаджету з діагоналлю дисплея 6,1 і 6,7 дюйма. Щодо дизайну поки немає впевненості, але, найімовірніше, рамки повернуться, хоча стануть набагато меншими. При цьому врізка-таблетка Dynamic Island залишиться і пошириться і на базові моделі. Обіцяють появу нових відтінків корпусу - це можуть бути ексклюзивні Antarctic Blue або Dark Cherry.

Традиційно покращиться графіка, зокрема параметри роздільної здатності екрана. Збережеться опція Always-On Display, з якою ви зможете переглядати сповіщення без розблокування екрана.

Базові моделі працюватимуть на базі процесора A16 Bionic, який у чотирнадцятому поколінні був у флагманах. А в Про і Про Макс з'явиться новий А17. Про характеристики його поки нічого не відомо, але логічно припустити, що швидкодія і потужність значно зростуть. На жаль, не підтвердилися чутки про перехід смартфона на повноцінний комп'ютерний процесор М1.

Оперативна пам'ять складе відповідно 6 і 8 Гб у флагманах. У максимальній комплектації обсяг накопичувача зросте до 1 терабайта.

Про камерний модуль поки що мало інформації. Але вже точно у всій лінійці основний об'єктив отримає роздільну здатність у 48 Мегапікселів. В iPhone 15 Pro з'явиться телевік із 3-кратним збільшенням. А в Phone 15 Pro Max - унікальний перископний модуль зі збільшенням у 5 або 6 разів.

На вимогу європейського ринку, смартфон отримає порт USB-C. Інсайдери повідомляють, що швидкість передачі по ньому буде різною в базових і флагманських моделях. Заряджатися гаджет зможе, як і раніше, за допомогою бездротової зарядки MagSafe. Ймовірно, час автономної роботи трохи підросте.

Коли очікувати старт продажів Айфон 15?

Купити смартфон Apple ви зможете вже цієї осені. Презентація традиційно відбудеться у вересні, в штаб-квартирі Еппл в Купертіно з онлайн-трансляцією по всьому світу. Після цього відкриють продаж у США, а приблизно за два тижні придбати Айфон 15 можна буде і в Україні. Щойно новинка з'явиться в офіційному продажі, ви зможете купити її в інтернет-магазині продукції Apple My Cloud Store. Тож слідкуйте за оновленнями!

Коментарі

Читайте також