Подарункові шахи: який матеріал кращий

12
0

Вибираючи шахи на подарунок, обов’язково зверніть увагу на матеріал, з якого вони виготовлені. Він має не тільки практичне, а й символічне значення.

Розповідаємо, які шахи на Fama.ua мають найбільший попит і чому покупці віддають перевагу саме цим матеріалам.

Дерево

Це безсмертна класика. За даними істориків, перший набір шахів з деревини було виготовлено близько 2 тисяч років до нашої ери. Звичайно, тоді він мав іншу назву та правила, але його фігури були дуже схожі на сучасні.

Подарункові шахи найчастіше виготовляються з міцної деревини, яка порівняно легко піддається обробленню. Зазвичай це дуб, береза, ясен, волоський горіх або граб. Проте зустрічаються також елітні шахи, які виробляють із цінних порід дерева:

  • кедр;
  • кипарис;
  • венге;
  • мербау;
  • ебен.

Колекційні шахові набори з деревини символізують мудрість, терплячість, витривалість і вміння адаптуватися до будь-яких обставин. Їх можна купити людині, яка має філософський підхід до життя, гідно витримує всі перепони на своєму шляху до успіху та завжди залишається спокійною.

Метал

Такі сувенірні вироби стали популярними в XVIII–XIX сторіччях. Найрозповсюдженіший матеріал для їх виробництва — бронза. Зустрічаються також альтернативи з латуні, міді й олова. Сучасні шахи в стилі хайтек можуть виготовлятися з хромованої чи оцинкованої іржостійкої сталі, яка обробляється на верстатах із комп’ютерним управлінням. Справді дорогі шахи вкриваються тонким шаром цінного металу — золота, срібла, платини, іридію, родію чи рутенію.

Якісні сувеніри з металу символізують рішучість і вміння досягати поставлених цілей за будь-яку ціну. Такі шахові комплекти варто презентувати на день народження людині, яка швидко реагує на будь-які зміни навколишніх обставин і завжди прямує до своєї мети попри всі перешкоди. В Україні їх найчастіше дарують політикам і бізнесменам.

Камінь

Античний матеріал нещодавно знову ввійшов у моду. Шахові фігури з каміння виготовляли в Персії, Індії та середньовічних країнах Середньої Азії. Якщо вам подобаються такі шахи купити можна вироби з напівкоштовного каміння — нефриту, яшми, олександриту, кварцу, турмаліну тощо. У Київ також часто привозять сувеніри з гірського кришталю — чудового природного матеріалу, дуже схожого на діамант. Існують і ексклюзивні дорогоцінні моделі з рубіна, топазу, смарагду й сапфіру.

Кам’яні шахові комплекти варто купувати у подарунок людям, які непохитно відстоюють свою точку зору й цінують спокійне, розмірене дозвілля. Цей міцний і важкий матеріал символізує стабільність у сімейному, особистому та діловому житті.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також