Інженери Volkswagen розробили автопілот для авто (ФОТО)

3 1

Інженери Volkswagen розробили "Тимчасовий автопілот" (Temporary Auto Pilot), який може керувати автомобілем на швидкості до 130 км/год.

Ця розробка є сполучною ланкою між нинішніми допоміжними електронними системами і повністю автоматичним керуванням. Вона об'єднала в собі адаптивний круїз-контроль з системою дотримання рядності руху.

Автопілот отримує інформацію від великої кількості датчиків, включаючи ультразвукові радари, відеокамери, лазерні сканери та електронний горизонт. Кожна з цих систем в різних поєднаннях вже використовується на серійних автомобілях.

TAP дотримується безпечної дистанції до автомобіля, що їде попереду, підтримує задану водієм швидкість і самостійно знижує її при наближенні до повороту, а також постійно утримує машину посередині смуги відповідно з розміткою. Крім цього, електроніка розрізняє знаки обмеження швидкості та заборони обгону. Також автопілот може сам зупиняти і відновлювати рух автомобіля у пробках.

Як відзначається, при використанні TAP водій завжди має можливість взяти керування на себе і повністю контролює все, що відбувається. Водій може скорегувати або відключити автопілот в будь-який час і зобов'язаний завжди відстежувати роботу системи.

Нагадаємо, над створенням автопілота німецькі інженери працюють більше п'яти років, але система все ще не була запущена у серійне виробництво, повідомляло раніше видання Autoblog. Вона надмірно масивна і займає весь багажний відсік універсала VW Passat, а при таких габаритах ставити її на автомобілі в масовому порядку неможливо.

Коментарі

  • R
    Rokie

    У VOLVO є подібна технологія. Тільки там система уникнення зіткнення. Якщо водій наматиметься виїхати на зустрічну (не обгон, коли попереду нема авто) - система зменшить швидкість і поверне автівку на праву сторону. Розроблено для захисту від водіїв, що засинають за рулем. Також є автоматичні тормоза, що не дадуть на великій швидкості врізатися в перешкоду (людина, стовп) за умови коли швидкість >50 км.

Читайте також