Закарпатські екологи вимагають 4638 грн. за забруднення струмка

6
0

В результаті несанкціонованої врізки та пошкодження продуктопроводу ДП “ПрикарпатЗахідтранс” біля с. Жорнава Великоберезнянського р-ну Закарпатської області у поверхневу водойму (безіменний струмок) потрапило 100 л дизельного пального. В річку Уж забруднення не потрапило.

З метою недопущення забруднення р. Уж на руслі безіменного струмка були влаштовані 3 перехоплюючі споруди. Для поглинання нафтопродуктів з водної поверхні був застосований сучасний адсорбційний матеріал «Аконадін». Всього використано 3,1 м3 сорбенту. Проводилося періодичне відкачування води з перехоплюючих споруд з подальшим вивезенням для відстоювання у відстійнику на виробничій базі ЛВДС “Дубриничі”.

Відділом інструментально-лабораторного контролю Інспекції був встановлений постійний контроль за якістю поверхневих вод р. Уж. Відбори та дослідження проб на вміст нафтопродуктів здійснювалися у 5 створах контролю. Всього з 08.05 по 17.05.2011р. відібрано 25 проб води, виконано 25 визначень забруднюючих речовин. Станом на 17.05.2011 вміст нафтопродуктів у безіменному струмку відповідає фоновим значенням, перевищень ГДК для нафтопродуктів в р. Уж нижче впадання струмка не зафіксовано.

З метою відшкодування збитків, завданих державі за забруднення навколишнього середовища Інспекцією проведено розрахунок та направлено претензію ДП “ПрикарпатЗахідтранс” на суму 4638,57 грн. для добровільної сплати.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також