Економити на 1000 зможуть щороку власники соціальних карток

4
0

Майже 6000 ужгородських родин незабаром зможуть взяти участь у проекті підтримки вразливих верств населення Ужгорода в період кризи завдяки впровадженню системи соціальних знижок. Олександр Коваль, керівник проекту, на презентації в Ужгородському прес-клубі розповів, що головною ідеєю програми є формування мережі підприємств, які надаватимуть соціальні знижки для ужгородців.

Рівненський гість Віктор Пражмовський, керівник програми соціального дисконту, доповнив: «Ми маємо на меті покращити добробут пересічного споживача наданням йому безкоштовних карток, які дадуть можливість отримувати знижки в різних торгових закладах, магазинах та установах – від автосервісу до юридичних послуг». Отож, уже невдовзі 6000 ужгородських родин матимуть можливість користуватися такими картками, насамперед багатодітні сім’ї та люди з особливими потребами.

За словами пана Пражмовського, це надасть можливість зекономити кожному власникові картки від 1000 гривень на рік. «Тисяча гривень економії  для кожного з 6000 власників безкоштовних карток – це загалом 6 мільйонів гривень. Жоден місцевий бюджет не в змозі виділити такі кошти для підтримки малозабезпечених сімей. Ми ж не даємо грошей, дамо людям інструмент, як їх зекономити. Адже відомо, що кожна зекономлена гривня – це зароблена гривня», – наголосив керівник програми соціального дисконту. Картки не є іменними, тому ними легко може користуватися не лише особа, яка її отримала, але й вся родина. Дія карток – безстрокова. Раз у квартал організатори планують видавати оновлений каталог із переліком фірм, підприємств та установ, які беруть участь у програмі та надають знижки власникам «Єдиної картки».

У мережі закладів, що братимуть участь у проекті, «Єдину картку» також можна буде придбати усім охочим. Орієнтовна вартість такого задоволення – близько 40 гривень. Система соціальних знижок уже діє в Рівному та Рівненській області, Ковелі та Івано-Франківську. Разом з Ужгородом аналогічні проекти впроваджуються також і у Чернівцях та Львові. У найближчій перспективі ініціатори програми мають на меті покрити системою «Єдиної картки» всю західну Україну.

«Успіх цієї програми залежить в однаковій мірі від п’яти сторін: громадян, громадських організацій, ЗМІ, бізнесу та органів місцевого самоврядування». За номером 44-02-28 усі охочі ужгородці зможуть отримати вичерпну інформацію щодо того, як стати власником «Єдиної картки».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також