Огляд тижня: Без літаків, зате з мріями про футбольну академію та 150 млн. на Солотвино

2 9

Відтепер наприкінці кожного тижня Мукачево.net підбиватиме підсумки семи днів життя Закарпаття. Допомагатимуть нам у цьому також експерти, політики та інші відомі люди області.

Отож, чим жило Закарпаття цього тижня.

По-перше, область відрізали від авіасполучення зі столицею. Тепер потрібно їхати спершу до Львова, або власним авто, або товктися в потязі більше 14 годин.

З початку тижня повертати в область літаки кинулись і губернатор, і міський голова Ужгорода. Поки що – через коментарі та звернення. Крайньою зараз роблять компанію «Дніпроавіа», яка здійснювала відповідні рейси. Однак, з міжнародного аеропорту «Ужгород» вже не перший рік надходять тривожні сигнали – то щодо прилеглих земель, а точніше їх відчуження, то щодо стану летовища.

Втім, залишившись без крил Закарпаття відразу загорілося ідеєю відкриття в області футбольної академії донецького «Шахтаря». З такою пропозицією виступив керівник краю Олександр Ледида. Останнього, очевидно, надихнуло чванство сусідньої Львівщини, керівництво якої, у відповідь на ініціативу гірників, почало диктувати власні умови.

Так чи інакше, футбольне Закарпаття тепер має про що, щонайменше, мріяти. Все ж відкриття футбольної академії виглядає куди реальнішим, ніж проведення зимової олімпіади 2022.

В останній день березня область отримала іншу хорошу звістку. Кабінет міністрів виділив на Солотвино майже 150 мільйонів. Кажуть, це результат лобістських навиків Віктора Балоги. Водночас, за попередніми підрахунками, аби врятувати Солотвино потрібно 800 мільйонів.

Серед тижня було також підняте питання про скорочення кількість вищих навчальних закладів.

Крім того,

Здається, все, на цьому наш перший огляд завершено. Чекайте наступних, і не забувайте посміхатися, тим паче сьогодні, адже найбільші дурниці у світі робляться з серйозним виразом обличчя.

Коментарі

  • Т
    Таракан

    Про теперішню обласну владу нічого поганого сказати не можна. Але і доброго так само. Нічого не сталось за рік. Ледида - ні риба ні м'ясо. Могло б бути і гірше, але... Такі губернатори можуть бути в Німеччині, де все і так добре, або в Америці, або у Великобританії. Але аж ніяк не в Україні, яка відстає від цих країн на 30-40 років. Нам потрібна влада, основним досягненням якої буде не "багато не красти", а яка буде активно працювати, розробляти проекти, намагатись вивести регіон і країну вперед

  • З
    з села

    Тать іщи люди в селови розумівуть, ош треба робити не язиком плести бездарно - "дружбане" Ви товди газдовали коли гроше в довг уд Мирового долярова фонда набрали. Сися власть ото мусить уддавати, а без гроше ни вчиниш нич! ото розумівуть і чилядь в самому затурканому селови, лиш "дружбан" тупит.

  • Д
    Дружбан

    Я так розумію, виборець хоче оправдати свій вибір (ПР), але нічого не получається. Бо на фоні колишньої влади, де по суті ЄЦовці були при владі, нинішня ПР нічого не досягла. Нічого нового не побудувала, всі проблеми виявилися замороженими і ніхто не хоче їх рішати, дороги убиті, як ніколи, по селах грошей на зарплату немає... Так от хоч в інтернеті похваляться, бо до людей ні з чим іти.

  • ТД
    Тужанський Дмитро

    З мого запису виходить, що Закарпаття залишилося без авіасполучення зі столицею. А землі і летовище - це опис контексту, в якому вже не перший рік функціонує аеропорт.

  • В
    Виборець

    Дмитре з ваших слів виходить, що літаки не літають із за прилеглих земель, і їх відчуження, тоді питання адресуйте пану Погорелову.

  • ТД
    Тужанський Дмитро

    Це огляд. Тут виходить як вже виходить: нема ні правих, ні винних.

  • З
    Знаючий

    Однозначно, що прес-служба губернатора не допрацьовує. Людям потрібно роз'яснити в чому причина не польотного Ужгорода. Чому компанія, яка бере такі великі гроші за білети (1600) до Києва, зняла літаки. Причина у відсутності літаків,які перекинули на більш прибуткові маршрути, в зв'язку з реконструкцією деяких аеропортів. Вини губернатора в тому нема!

  • В
    Виборець

    Якщо "Шахтар" побудує у нас футбольну академію, виграють всі,ідея губернатора дуже слушна і потрібна.Знаючі люди говорять, що її планують побудувати у Виноградові,де колись це хотіло зробити "Динамо"(Київ), ще говорять, що лобіює це питання І.Бушко,Виноградів його рідне місто. В.Балога теж може підключитися до цього питання,люди йому скажуть тільки велике спасибі. Тим більше що І.Балога балотувався в депутати з Виноградівщини.

  • В
    Виборець

    У вас виходить, якщо літаки перестали літати то винуватий О.Ледида,а якщо дали грошей на Солотвино то заслуга В.Балоги:)Не смішіть курей шановні! Літаки не літають і до Чернівців, причина не в Закарпатській ОДА. По Солотвину "постарався" О.Ледида не В.Балога! на його останній зустрічі з В.Януковичем.

Читайте також