Від сьогодні посвідчення водія повинно мати термін дії

2840

З 29 березня набув чинності додаток 6 Міжнародної Конвенції про дорожній рух 1968 року, за яким у посвідченні водія має бути вказана дата закінчення терміну його дії.

Україна є учасником Конвенції з 1974 року. Тому тепер усім водіям, які отримають посвідчення на території нашої держави після зазначеної дати і мають намір відвідати країни, що входять до Конвенції, знадобляться водійські документи, в які внесені вищезазначені дані.

Усі видані раніше посвідчення залишаються дійсними. Ті громадяни, які отримали посвідчення водія раніше, можуть і надалі користуватися посвідченнями без внесення змін. Однак в МЗС попередили, що за кордоном уже мали місце проблеми, пов'язані з вимогами іноземних правоохоронців щодо зміни існуючих посвідчень на посвідчення європейського стандарту.

Чиновники все-таки радять водіям, які планують виїжджати за кордон, щоб уникнути незручних ситуацій, все ж обміняти посвідчення водія, хоча це й не обов'язково.

Нагадаємо, 28 лютого Кабінет міністрів ухвалив постанову, за якою нове водійське посвідчення міжнародного зразка буде видаватися на термін на 50 років. "Старі" міжнародні права будуть дійсні ще три роки.

Коментарі

Читайте також