Закарпаття відріжуть від авіасполучення з Києвом

1594 5

З неділі, 27 березня, авіакомпанія «Дніпроавіа», що здійснює авіарейси в Закарпаття, скасовує рейси на Ужгород, мотивуючи це збитковістю. Ця неприємна новина стала повною несподіванкою для ужгородців, адже комунальне підприємство «Міжнародний аеропорт «Ужгород» своєчасно погодило з «Дніпроавіа» графік польотів.

Пропозиції про співпрацю від інших авіакомпаній, які надходили у Закарпаття протягом кількох місяців, були відкинуті, оскільки «Дніпроавіа» гарантувала продовження рейсів. Але після узгодження всієї технічної документації поставила Ужгород перед фактом: польотів більше не буде. За всю історію існування Ужгородського аеропорту (відкритий він був ще в 1945 р.) Закарпаття вперше залишиться без повітряного сполучення зі столицею. При тому, що Ужгород - найвіддаленіший від Києва обласний центр (відстань між містами - 800 км), поїзд сюди їде 18 годин, автомобілем можна дістатися годин за 10 - 12. Коли «сухопутне» рух на перевалах через Карпати закривається через погодні умови, область залишається фактично відрізаною.

Як розповіли «ФАКТАМ» в Ужгородському аеропорту, щоденні рейси «Київ - Ужгород - Київ» в останні роки відбувалися літаками компактного класу. Вранці повітряне судно прибувало до Ужгорода, а ввечері летіло назад до Києва. Середня завантаженість рейсу становила 80 відсотків, при цьому нерідко бували дні, коли всі бажаючі не могли сісти на літак через брак місць. За минулий рік по маршруту перевезли понад 15 тисяч пасажирів, а в нинішньому - вже майже 3 тисячі. І початок туристичного сезону лише збільшило б пасажиропотік. Але ні клопотання керівництва Закарпаття, ні письмові прохання комерційних структур, що гарантують оплату майже половини квитків на рейс три рази на тиждень для своїх співробітників, не мали ефекту - керівництво «Дніпроавіа» залишається непохитним.

Без повітряного сполучення зі столицею, крім Ужгорода, з 27 березня залишаться і Чернівці. Але якщо жителі цього міста можуть скористатися аеропортом в Івано-Франківську, розташованому в 110 кілометрах від Чернівців, то з Ужгорода до найближчого аеропорту, у Львові, - 260 км. Закарпаття межує з чотирма державами, чиї делегації часто користувалися рейсом «Ужгород - Київ», сюди приїжджає багато туристів і ділових людей, для яких час - гроші. Зрештою, регіон не має своєї санавіації, і в разі потреби для транспортування пацієнтів теж використовувався рейсовий літак ...

«ФАКТИ» звернулися до керівництва авіакомпанії «Дніпроавіа» за коментарем, відправили на прохання компанії питання в письмовому вигляді, але, незважаючи на обіцянку прояснити ситуацію, відповіді так і не отримали ...

Коментарі

  • А
    аа

    мпт ерер 65олюд енвуукк іууцпролт ьлд...ми

  • А
    Аджарт

    Хлопці я б разів 4 на рік скористався перельотом до Києва по роботі, але не 1000 грн за киток в одну сторону - це обдиралово. Ніде таких цін нема по світу. Я все розумію, але краще візьму квиток на СВ, ніж на літак. Ось тобі і невигідність. І не треба тут розказувати про велике ділове Закарпаття - ділові люди на своїх власних літають

  • В
    Вася

    А у него нет будущего, некуда уже полосу продлевать. Да и расширять. Пилоты-молдоване, поперек взлетной полосы: - какая у них полоса короткая! - зато какая широкая!

  • СД
    Староста Дмитро

    «Міжнародний аеропорт «Ужгород» - одно только название "міжнародний" =) взлётная площадка для кукурузников. Ни один многотонный лайнер попросту не сможет сесть в Ужгороде, он попросту закатает "закатает" покрытие в землю. Ужгородский аэропорт рассчитан только на мелкие и средние самолёты. Туда даже ИЛ-76 не сядет, Ту-154 с напрягом )

  • МН
    М нет

    Министерством транспорта Украины и Государственным департаментом авиационного транспорта (Укравиатранс) готовится документация о официальном закрытии Международного Аэропорта Ужгород в связи с его не рентабельностью.

Читайте також