Янукович зізнався, що він - не чистокровний українець

3
1

Президент України Віктор Янукович розповів, що має польське коріння - серед його предків було багато литовських поляків.

"Мій дід та прадіди були литовськими поляками, католиками", - розповів президент, який "щодня демонструє свою прихильність до православ'я", пише Gazeta Wyborcza.

"Тільки мій батько народився на Донбасі, де він одружився з жінкою з Росії. Всі інші предки були поляками", - сказав Янукович польським журналістам.

Він пригадав, як бабуся розповідала йому, що народилася у Варшаві.

"Її мати померла, а батько знову одружився з литовською полячкою у Вільнюсі. Після революції сім'я переїхала до Вітебська в Білорусі, де моя бабуся вийшла заміж за мого діда, який жив у Докшицях біля села Януки. Потім родина виїхала до українського Донбасу, де я і народився", - розповів Янукович.

Президент також підтвердив, що Київ залишається стратегічним партнером Варшави і він прагне розвивати не тільки економічну співпрацю, але й домогтися історичного примирення в дусі формули: "Ми прощаємо і просимо прощення".

Цікаво, до речі, що під час візиту до Естонії прем'єр-міністр України Микола Азаров виявився наполовину естонцем. Книгу з відомостями про його походження Азарову подарував його колега, глава естонського уряду Андрус Ансип.

Коментарі

D
Duma

A ya dymav shto evreu.Odun polyak, dryhuu estonets i po ykraunski ne rosmovlyae. Dozhuluca mu...

Читайте також