Закарпатські костенківці пропонують саджати за іноземні паспорти

4
38

Керівництво Закарпатської обласної організації Української Народної Партії, закликає Закарпатську обласну Раду на черговій сесії прийняти звернення до Верховної Ради щодо термінового завершення прийняття законів, які передбачають запровадження кримінальної чи адміністративної відповідальності за подвійне громадянство. З таким зверненням виступив голова Закарпатської обласної організації УНП Іван Габор.

Коментуючи офіційне повідомлення Генерального консульства Угорщини в Ужгороді, яке стверджує, що «за чинності нових спрощених правил отримання громадянства цієї країни, угорські консульські установи отримали близько 8 тисяч заяв про надання громадянства», - політик зауважує, що «сьогодні, наявність в Україні осіб з подвійним громадянством забороняється українським законодавством, загрожує національній безпеці та територіальній цілісності України, тому потребує негайної реакції народних обранців».

«По-перше, наявність в громадянина України паспорта іншої держави заборонено українським законодавством, оскільки дає такому правопорушнику можливість отримувати державну підтримку (пенсію, виплати за безробіттям інші соціальні виплати) з бюджету України та бюджету іншої держави. По-друге, країнам-сусідам України вигідно, щоб українські громадяни мали паспорти саме їхньої держави, адже це дає можливість втручатися у їхні внутрішні справи, наприклад, висувати територіальні претензії» - підкреслив Іван Габор.

«Окрім цього, проблема подвійного громадянства не є особливістю лише Закарпаття, так, за деякими даними, у Криму налічується близько 100 тисяч громадян, які мають два паспорти – України та Росії, також, кількість румунських паспортів, які отримали громадяни України в Буковині та деяких районах Закарпаття теж вимірюється тисячами» - зауважив політик.

«Тому, зупинити цей процес, який прямо загрожує державній безпеці та територіальній цілісності, може лише посилення відповідальності за свідоме отримання паспорту іншої держави, не відмовляючись від паспорту України» - підсумував голова Закарпатської обласної організації УНП.

Коментарі

Р
русин

честовані коментатори видете самі шо Ґабор занімів бо ввійти в історію і вляпатися то дві великі різниці.Видете самі шо від добра добра не глядавуть. Кіби тут було так добре як обіцяли руховці з костенком в 1991 році то хто би крім лазаренка робив двойноє гражданство.

В
Вася

Ще один приклад, коли хтось хоче зіграти на популістичних нотках, але зовсім не розбирається в тому, про що говорить... В Угорщині різні соціальні виплати привязані до місця постійного проживанная, а не до громадянства, тому їх НЕ МОЖЕ отримати громадянин Угорщини, який проживає за кордоном, зате запросто отримає, наприклад, громадянин України, який постійно проживає в Угорщині.

У
Унгварец

>Згідно українського законодавтсва обрання громадянства >іншої держави можливе за відмови від громадянства України. Пан Габор, Вас не затруднит указать в каком именно пункте Закона о гражданстве это указано? Потому что законодательство Украины никак не санкционирует получение множественного гражданства. Простыми словами - получение другого гражданства является необходимым для отказа от украинского, но не является достаточным условием.

Р
русин

пане Ґаборе а твоїм газдам з галичини самим духу не хватає звернутися до верховної ради

С
славка

пане Ґаборе а по якій статті хочете нас сажати?

С
слава

хочу уповісти стару пословіцу Ґабору і всій галичні яка туй окопалася: "Галицькі пси гавкають а русини ідуть уперед".

Р
русин

Русини треба помогти, це повідомлення я отримав по інтернету і передаю всім Потрібен Донор дитині:ТРЕТІЙ НЕГАТИВНИЙ(ДУЖЕ РІДКІСНА)ТЕЛ.0951950942_МАРИНА. ДИТИНА ПОМИРАЄ! ПРОХАННЯ ДО ДРУЗІВ ІПРОСТО ЛЮДЕЙ РОЗМІСТІТЬ У СЕБЕ ЦЕЙ СТАТУС,БУДЬ ЛАСКА,ХОЧ НА КІЛЬКАГОДИН!РАПТОМ ЗНАЙДЕТЬСЯ ЛЮДИНА,ЯКА ЗМОЖЕ ДОПОМОГТИ. .

Р
русин

Пане Ґаборе докажіть свою любов до України і людей може у вашій партії є донори і совісні люди я отримав повідомлення але в мене не така група крові Потрібен Донор дитині:ТРЕТІЙ НЕГАТИВНИЙ(ДУЖЕ РІДКІСНА)ТЕЛ.0951950942_МАРИНА. ДИТИНА ПОМИРАЄ! ПРОХАННЯ ДО ДРУЗІВ ІПРОСТО ЛЮДЕЙ РОЗМІСТІТЬ У СЕБЕ ЦЕЙ СТАТУС,БУДЬ ЛАСКА,ХОЧ НА КІЛЬКАГОДИН!РАПТОМ ЗНАЙДЕТЬСЯ ЛЮДИНА,ЯКА ЗМОЖЕ ДОПОМОГТИ. .

Р
русин

п.Миколо у пана Габора коріння стирчить з того боку Бескіда.

Р
русин

п.Миколо всі держави світу підтримують русинів і визнають на відміну від неньки України і мають свої газети і школи. Ви українці приклали руку до розвалу СССР говорили що руські вас обїдають що ми багаті.Але Росія як стояла і дасть Бог буде стояти а ви як жебраками злодіями були так і залишитесь і не говоріть про велику любов до України бо ви її любите лише на словах коли вам вигідно.В 1991 році ви отримали Україну в спадок з нормальною економвкою, промисловістю, армією і до чого ви її довели - хотя ви там усі хворі бо у всіх бідах будете винити руських.руські украли гроші виділені ющенком на дитячу лікарню і т.п. Не перекладуйте проблеми з хворої голови на здорову.Я не хочу бути пророком но скажу що ви генетично диструктивні ви не здатні творити, і у вас майбутнього нема.Подивись в історію ви лиш прославилися зрадами, злом і більше нічим.

Л
лідія

скажіть дорогі костенківці, свободівці і всякі другі спасителі то правда що добре жити вам на Закарпатті лиш місцевих багато. Сюда ви у драних дермантинових куртках і чоботах від гною прийшли, бо у вас і тепер така мода а тут ви панчуки як пявки пєте кров закарпатців і учити нас жити.Ідіть раз буряни на своїх полях прополіть зоріть та посійте хліб може тоді люди будуть сидіти дома а не йти шукати ліпшої долі закордон.

С
сідор

ци я мазохіст чи ні, но думаю що ті русини які тяжко роблять в інших державах бо ви їх довели до ніщети майже красно тобі дякують і твоїм ґаздам із-за Бескіда. А нащот твого писку що ти закарпатець скажу тобі фразу яку сказав Іван Сільвай у 1898 році галичанинові Гнатюку "... и не называйте себя русином, все равно вы будете для нас поляк..."

С
славка

а за невиконання рішення референдуму 1991 року яка стаття і хто має сидіти?

І
іванка

згідно гімна Україна від Сяну до Дону но не Закарпаття і наша біда в томі що вона ненька рідна відбилася за Карпати краще ій гомоніти степами до російського нечерноземля

П
петро

такі як горват і подобні були і у 1938-1939 роках коли дітей невинних русинських під мадярські кулі верли а самі утікали ко де міг

В
василь

ми уже банани українські їме з 1991 року і скоро точно станеме індіанцями на своїй землі бо тут буде купа циган галичан і всякої різної шушери

Г
горват

індіянці північної америки теж радо брали подарунки "на шару" від Білого брата. а потім лишилися на своїй землі у резерваціях із бананом. А Сидір, майже, мазохіст - він із таким восторгом про пендрик пише...

БУ
Бандеру у Галичину!

Не називайте себе закарпатцями. Бо місце вам там де Бандера тепер гниє. У пеклі. Руки геть від Підкарпатської Русі. ми з вами не єден нарід і нигде не були

Ш
Штефан

Ти Петре говориш як п'яний. Погрожуєш не знаючи кому. Ти що з Габором свині пас, чи слив'янку пив погарами. Легалізуйся, покажи свуй писок, може дустанеш вид тих закарпатців, які знають, як живеться у чужих державах. А ми маємо свою країну, наведім тут порядок і не клич нас, Петре, у чужі світи.

ІГ
Іван Габор

Хотів би Вас спитати,п.Женя, хіба ми закликаємо до порущення норм законодавства чи моралі? Чому нас земля не має "носити"? Згідно українського законодавтсва обрання громадянства іншої держави можливе за відмови від громадянства України. А що Ви пропонуєте? Хіба від наявності двох паспортів у кишені Вам стане краще житися? Треба у себе наводити порядок, а не розтягувати країну на шматки.

Ж
женя

і як вас може таких костенківців земля носити не від добра люди роблять собі підвійне громадянство

М
Микола

Цікаво, чи є у Угорщині хоча би одна українська(русинська) школа, газета? Думаю, що немає. Як і в Росії. Разом з тим і там, і там дуже звцікавлені в автономії Закарпаття. Московський піп Сидор договорився до того, що непогано було би зробити із Закарпаття ще один Калінінград. Ті, хто думає, що подвійне громадянство принесе для Закарпаття добрі результати, глибоко поитляються, адже в Україні це не дозволено . Ті ж політики, котрі штовхають простих громадян робити незаконні кроки, повинні думати про свою відповідальність за насліж\дки. А п. Габор, наскільки я знаю не галичанин,а корінний закарпатець.

В
Володимир

як має совість пан Ґабор таке говорити коли його люди бачили біля угорського консульства в Берегові і декількох функціонерів з його організації

П
петро

а може вас усю шушеру посадити на віз тай дись на купу гною усипати ви і так воните хуже г....

С
сідор

Ґаборе ти майже із циганської файти бо лиш циганам усе єдно і лиш вони плодяться як пацкуни.

С
сідор

Ґаборе ти знаєш як мадяри бють пендриками кожа тобі буде пукати дагде.

С
сідор

Ґаборе ти знаєш як мадяри бють пендриками кожи тобі буде пукати дагде.

С
сідор

Ґаборе ти знаєш як мадяри бють пендриками.

П
петро

Ґаборе то тобі така самому думка прийшла, ци ґазди твої з галичини тобе надоумили.

М
максим

двойноє гражданство я думаю загрожує таким як Ґабор, Костенко, Тягнибок і усякій другій шушері

М
максим

за таких іуд біда не лиш у нас а і всюди

С
слава

ви галичане виконайте рішення референдуму 1991 року то може русини, мадяри сиділи дома, а Україну розвалюєте ви ті які її нібито люблять

Р
русин

як ви галичане уже надоїли

ВП
вася подкарпатський русин

создайте такі условія життя шо би люди уд вас не утікали, а то є наше діло які і кілько хочеме паспортів мати

R
Rusin

Най пан Габор на Галичину йде та й у своїв криївці бандерчукам розказує як ото жити треба.

М
михайло

Усі лишень лякають відповідальністю,тюрмою.А зробити так,щоб держава була не мачухою-неваловшні.Не були ми тисячоліття під українцями-можемо бути і надалі.А то прийшли "визвалителі" і звільнили нарід від усього,що люди були нажили за життя.Навчили Їсти,пити,нич не робити,красти...

I
Istvan

Получающие венгерское гражданство гражданы Украину не получают венгерский паспорт, только свидетельство о гражданстве. На этом точка. А пан Габор пусть выберет себе другую фамилию вместо венгерского.

R
Rusin

Може сам б сів, морда бандерувська?

Читайте також