Чи відбудеться масовий виїзд закарпатців до Угорщини дізнаємося вже навесні?

1
0

З першого січня цього року в Угорщині вступив у дію „Закон про подвійне громадянство”. Він суттєво спрощує процедуру отримання громадянства. На нього може претендувати людина, яка навіть не проживає в цій країні, але слід навести докази про своє угорське коріння.

На сьогодні можна чітко сказати, що особи, у яких дідусь, бабуся чи інші близькі родичі жили до 1944 року на території колишнього Угорського королівства, можуть претендувати на подачу документів про подвійне громадянство. Саме тому працівники Берегівського філіалу Закарпатського архіву зараз досліджують велику кількість документів щодо причетності тієї або іншої особи до угорського родоводу. Отже, якщо ви угорець – то й закон, про який ідеться, на вашому боці. Прогнозується, що громадяни ще тривалий час  звертатимуться до цієї установи за такими довідками.

Виправдаються чи ні прогнози про можливий масовий виїзд мешканців нашого краю за кордон – дізнаємося навесні. Відомо, що за новим законом рішення про надання громадянства приймаються  протягом трьох місяців. До слова, щоби отримати угорське громадянство, спочатку потрібно відмовитися від українського, оскільки в  нас подвійне підданство заборонено Конституцією. Але, схоже, багатьох це не зупинить, у першу чергу пенсіонерів, які бажають отримувати значно більші пенсії. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також