Мельниченко вступить в Партію регіонів, якщо влада розкриє вбивство Ґонґадзе

5
0

Екс-майор Управління державної охорони України Микола Мельниченко заявив газеті Сегодня, що готовий вступити в Партію регіонів, якщо влада доведе справу Ґонґадзе до кінця.

Він повідомив газеті, що кримінальну справу, порушену проти нього Генпрокуратурою і припинену слідчим Олександром Харченком (розслідував справу Пукача, нині вже звільнений), знову відновлено.

За його словами, незважаючи на те, що він залишається охоронюваною особою (безпеку в Україні забезпечують співробітники Альфи СБУ), в будь-який момент його можуть затримати.

"Уже й не пригадаю, що саме мені інкримінувалося, коли порушували кримінальну справу, - і розголошення держтаємниці, і перевищення службових повноважень, і підробка документів. За свої дії я готовий відповісти за законом", - заявив Мельниченко газеті.

Він також висловив припущення, чому справу проти нього не закрито. "Я передав у ГПУ все, що просило слідство. Розповів і показав, як вів записи, як це відбувалося. Плівки пройшли експертизу, визнані автентичними. Цього достатньо для прийняття відповідних процесуальних рішень. Те, що справу проти мене не закрито, свідчить про прагнення правоохоронних органів встановити істину, визначивши ступінь вини тих же Кучми, Литвина, Фере", - вважає екс-майор держохорони.

"Тому закликаю всіх, хто володіє будь-якою інформацією, що стосується цієї справи, передати її до Генпрокуратури. І можу заявити: якщо у нинішньої влади виявиться достатньо політичної волі довести цю справу до кінця, я напишу офіційну заяву з проханням прийняти мене в Партію регіонів", - додав він.

Як повідомлялося, журналіст Георгій Ґонґадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області було виявлено обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У травні 2010 року генеральний прокурор Олександр Медведько заявив, що останки черепа, знайденого в Київській області, належать Ґонґадзе.

Колишній начальник Департаменту зовнішнього спостереження МВС Пукач тривалий час перебував у розшуку, і в липні 2009 року його затримали в Житомирській області. З 23 липня за рішенням суду Пукач перебуває під вартою. Генеральна прокуратура України висунула генералу Пукачу звинувачення в причетності до вбивства журналіста.

14 вересня 2010 Генеральна прокуратура України повідомила, що досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням Олексія Пукача у скоєнні вбивства журналіста Ґонґадзе завершується, а замовником вважається екс-глава МВС Юрій Кравченко.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також