Перше засідання Закарпатської облради VI скликання: мало нових облич, зате всі усміхнені (ФОТО, ВІДЕО)

1

Попри запеклу боротьбу на виборах та гучні заяви опісля, сьогодні в сесійній залі панувала злагода та порозуміння. А під час голосувань – либонь не одностайність. Хороший знак, що не кажіть.

Впіймати бодай когось із новообраних депутатів Закарпатської обласної ради за кілька хвилин до відкриття першого засідання VI скликання було практично неможливо. Усі завчасно зайняли свої місця та чекали на відкриття.

Засідання розпочалося на диву вчасно як для подібних «подій» – ледь не з точністю до хвилини, о 12.01. Гімн, привітання, оголошення офіційних результатів головою ОВК, присяга – і новий депутатський корпус запрацював як годинники на ратушах.

Спершу обрали тимчасову Президію та лічильну комісію.

Тоді одностайно обрали голову Закарпатської обласної ради – Івана Балогу.

Опісля йому заступника – Володимира Закуреного.

Визначили розміри зарплат. А в проміжках між цим – не забували посміхатися, дружньо обіймаючись, спілкуватися.

Так, коли формували тимчасову президію, то губернатор Олександр Ледида з посмішкою запропонував включити до її складу нещодавно призначеного та присутнього у сесійній залі Віктора Балогу.

Останній постійно був серед «своїх» – депутатів Єдиного Центру, але й не забував про колег по мандату з інших фракцій. Одного разу навіть усамітнився з одним із лідерів місцевої «Батьківщини» Андрієм Сербайлом, фракція котрого в новому скликанні значно порідішала.

За дві хвилини Віктор Балога вже знову був у сесійній залі, а те, що пропустив підчитав на порталі «Мукачево.net».

Серед інших поважних гостей були також міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов, який палко закликав депутатів до миру і дружби в ім’я Закарпаття.

Були також і народні депутати Олександр Кеменяш та Станіслав Аржевітін. Останній, очевидно, прийде наступного разу на сесію нескоро – ніхто з «Нашої України» в обласну раду цього разу не потрапив.

Що ж, настрій на першому засіданні Закарпатської обласної ради був полярний тому, який панував під час виборів. Сподіваємося «медовий місяць» у народний обранців триватиме все скликання, і депутати не марнуватимуть час на чвари та інтриги, а займатимуться тим, задля чого їх і обрали. 

Коментарі

Читайте також