Закарпаттяобленерго приватизують

3

Київський апеляційний адміністративний суд (КААС) відновив розпорядження Кабінету міністрів № 894-р від 29 липня 2009 року, яким Мінпаливенерго доручалося вилучити зі статутного капіталу НАК Енергетична компанія України пакети акцій 15 енергопостачальних компаній для їх передачі Фонду держмайна (ФДМ).

Постанову про скасування рішення Окружного адміністративного суду Києва від 2 червня 2010 року, якою скасовувалося вищевказане розпорядження уряду, КААС прийняв 4 листопада.

Апеляційні скарги на рішення Окружного адмінсуду подавалися Кабміном і ФДМ.

У постанові КААС не погоджується з висновками суду першої інстанції про те, що "при прийнятті спірного рішення уряд вийшов за межі наданих йому законодавством повноважень".

На думку КААС, встановлювати будь-які заборони, мораторій і обмеження у сфері приватизації має право тільки Верховна Рада.

Як повідомлялося раніше, відповідно до розпорядження Кабінету міністрів від 29 липня 2009 року, ФДМ отримає для подальшого продажу на конкурентних умовах контрольні пакети акцій у розмірі 60% +1 акція в 10 обленерго (Вінницяобленерго, Волиньобленерго, Дніпрообленерго, Закарпаттяобленерго, Хмельницькийоблеерго, Крименерго, Миколаївобленерго, Чернівціобленерго, Донецькобленерго, Харківобленерго), 60,25% акцій Запоріжжяобленерго, 60,06% акцій Луганськобленерго, а також 51% акцій Тернопільобленерго, 50% +1 акція Київенерго" і 46% акцій Черкасиобленерго.

Коментарі

Читайте також