У Мукачеві відкриють музичний фонтан з надсучасною підсвіткою (ФОТО)

3 11

Мукачівцям підготували черговий приємний сюрприз

28 жовтня, у четвер, о 17:00 у мукачівському мікрорайоні «Росвигово» пройде урочисте відкриття нового сучасного фонтану.

Чутки про відкриття об’єкту Мукачевом прокотилися ще минулої суботи. Проте тоді працівники міськвиконкому зібралися біля фонтану, щоб висадити навколо молоді дерева та пересвідчитися, що фонтан майже готовий.

Про ще одну оздобу Площі Злагоди порталу «Мукачево.нет» розповів заступник міського голови Мукачева Ігор Радиш.

 Вирізнятиметься він тим, що матиме різну висоту струменю. Максимальний же буде заввишки 7 метрів. Решта – менші, відповідно 5, 3 і 1,5 метра. Фонтан буде музичний, з надсучасною підсвіткою. Аналогів у Закарпатті йому немає.

Ініціатива побудови фонтану належить екс-меру Мукачева Василю Петьовці, яку він висловив ще у 2007 році. Її підтримав і теперішній мер Золтан Ленд’єл, який буде присутній на урочистому відкритті.

Це плановий об’єкт, будівництво якого виконувалося  згідно з графіком, при дотриманні усіх будівельних норм, доставки обладнання. Як стало відомо порталу «Мукачево.нет», на даний момент завершуються оздоблювальні роботи – викладається парапет плитки і йде налаштування об’єкту.

Минулого року діючий фонтан у Мукачеві працював до самісінького нового року. Якщо температура у листопаді буде вище 5 градусів, то і новий працюватиме якомога довше. Як нам повідомили у міськвиконкомі, об’єкт знаходитиметься під відеоспостереженням.

Загальна вартість фонтану – більше 800 тисяч гривень, з яких  понад 300 тисяч – це пожертви спонсорів, підприємців Мукачева.

«Нам вдалося залучити підприємства, які мають будівельні матеріали, тому зекономили на цьому. Такий фонтан, за нашими дослідженнями, коштує у п’ять разів дорожче. Проектно-кошторисна вартість його була – 1млн. 300 тис. Але переможець тендеру – вклався у 850  тисяч гривень», – повідомив у коментарі порталу «Мукачево.нет» заступник міського голови Мукачева Ігор Радиш.

Новий фонтан стане справжньою окрасою і міста, і мікрорайону. Тим паче, що поблизу нього цьогоріч висадили цілу алею троянд, що стала місцем паломництва багатьох мукачівців та гостей міста. Без сумніву, фонтан чекає та сама доля.

Коментарі

  • В
    витягорюновзакарпаття

    мукачево,водоканал,автовокзал,нужен,фонтан,дверь,в,мукачево,красивый

  • В
    витягорюновзакарпаття

    мукачево,водоканал,герои,витя,к,витя,з,юра,в,валера,в,серега,п,гриша,володя,костя,витя,таня,инна,юра,миша,саша

  • В
    витягорюновзакарпаття

    мукачево,водоканал,касса,три,года,доплачивали,а,четвертый,год,престали,доплачивать,работаем,на,,комунизм,,городу

  • В
    витягорюновзакарпаття

    мукачево,водоканал,летом,форсунки,спички,дырочку,засаряют,канализация,фонтанах,плоха,работает,вызываем,бочку*водо,

  • В
    витягорюновзакарпаття

    мукачево,водоканал,летом,много,неприятностей,борут,форсунки,пропадает,вода,горят,моторы,перегрузак,дети,поливочные,крутят

  • В
    витягорюновзакарпаття

    мукачево,водаканал,прячим,фонтаны,зачитным,защитным,от,хулиганов,на,зиму,и,раскрываем,весной

  • В
    витягорюновзакарпаття

    мукачево,водоканал,уборка,чиска,постоянное,миняем,воду,филтры,чистим,моторы,ставим,забераем,на,склад

  • В
    витягорюновзакарпаття

    мукачево,четыре,года,прошло,водоканал,мы,рабочиепоработали,на,славу,,

  • Л
    Леонід

    Команда на чолі з міським головою на відміну від інших працює на благо міста і його мешканців системно протягом всіх років, які вони при владі. Інші політичні сили лише й знають, що критикувати зроблене, а самі не спромоглися зробити нічого. Хто заважав їм за власні спонсорські кошти відкрити ще один фонтан, хай навіть перед виборами в іншій частині міста. Від цього лише виграв би імідж міста в очах мешканців і гостей.

  • ГВ
    Гвоздьо Володимир

    Вибори - не вибори... Давайте будемо відвертими - ця команда сьогодні має достатньо авторитету, аби спокійнісінько працювати не зважаючи на фактор виборів. Чи з фонтаном, чи без фонтану. І це навіть не стільки, чи вірніше не всі 100%, виключно їх заслуга, скільки неспроможність інших політсил/команд створити собі подай потенційно конкурентноспроможний імідж. І якраз цьогорічні вибори, особливо у площині кандидатів у мери міста, підтверджують цю ситуацію. Мабуть час зрозуміти, що гаслами, листівками, спец-випусками газет та роликами за місяць-два ДО виборів ситуацію не змінити. Працювати на власний авторитет треба як мінімум рік-два. І бажано практичними діями...

  • N
    nika

    Фонтан это конечно классно,но его строили точно не по графику как говорит "Лендел",всё лето там валялся мусор в яме,а теперь перед выборами зашевелились,поэто-му если бы не выборы то он бы точно скоро бы не был достроен.Но хоть и на этом спасибо спонсорам.

Читайте також