Напівзруйнований від вибуху будинок в Мукачеві нагадує прохідний двір (ФОТО, ВІДЕО)

3399 3

Попри охорону, в будинок, де 13 жовтня стався вибух, можна легко потрапити. Що і зробив власний кореспондент порталу «Мукачево.нет».

У будинку, за адресою Першотравнева Набережна, 4 в Мукачеві,  де нещодавно прогримів вибух, вже розчищено завали. Мешканці постраждалих під’їздів розпочали відновлення своїх помешкань – прибирають, вставляють вікна.

У під’їздах на перших поверхах будинку слідів вибуху майже не помітно. Проте, піднімаючись на верхні поверхи, можна помітити купи сміття та штукатурки, які ще не встигли прибрати.

У понеділок, близько 17.20 кореспондент порталу «Мукачево.нет» зміг без перешкод піднятися на п’ятий поверх під’їзду багатоповерхівки, де стався вибух. На велике здивування тут не виявилося стрічки, яка б забороняла вхід.

Де ще недавно були квартири – тепер суцільна руїна. Штукатурка вперемішку з книгами, посудом іншими речами. Стирчать голені дроти електромережі, необгороджені краї зруйнованих квартир, які несуть небезпеку кожному, хто туди потрапить.

Кореспондент порталу «Мукачево.нет» зайшов у будівлю у першому під’їзді, оглянув зруйновані квартири і вийшов вже через другий під’їзд. На щонайменше 20 хвилинне перебування у напівзруйнованому будинку сторонньої людини, якою виявився власний кореспондент порталу «Мукачево.нет», ніхто не прореагував.

Хоча, відповідно до рішення спеціальноствореної комісії, яке було прийняте на місці вибуху ще о 00.20 14 жовтня, для збереження недоторканості майна мешканців та недопущення мародерства мала бути організована охорона будинку у складі 20 працівників роти міліції особливого призначення (РМОП) «Беркут» та МВ УМВС.

Між тим, власкор порталу «Мукачево.нет» став свідком сварки між мешканкою будинку та правоохоронцями, які, очевидно, і мали би забезпечувати охорону постраждалих осель.

«Вчора тут циганчуків повно було, лазили по будинку. Потрібно забезпечити якусь охорону, щоб не пускати тих хто не живе у будинку», – звернулася до правоохоронців мешканка будинку.

На запитання кореспондента порталу «Мукачево.нет», чому  в будинок може увійти будь-хто, один з охоронців сказав, що зараз мешканці проводять ремонти і тому наразі вхід у під’їзди вільні. До слова, у першому під’їзді справді перебували мешканці кількох квартир, проте у другому під’їзді  квартири опечатані, але вхід туди не заборонений.

На запитання, чому постраждалий поверх не закритий чи хоча б не огороджений стрічкою, яка б забороняла прохід, від охоронців прозвучала відповідь: «Цим напевне мали б зайнятися МНСники, а діти ж у будинку ходять, які тут живуть».

Насамкінець охорона пообіцяла журналісту порталу «Мукачево.нет», що обійде всі квартири, щоб уточнити, хто залишиться на ночівлю і о 19:00 під’їзди будуть закриті.

Коментарі

  • БР
    Бісьмак Росана

    от вже народ... без бруду ніяк! так і живемо, тонучи у ньому! (аби не назвати "бруд" іншим, більш підходячим, але менш цензурним словом)

  • B
    brebsiste

    Если бы не ваш сайт то не знал бы что делать, грамотные статьи и комменты создают Ваш портал незаменимым. Большое Спасибо ! В признательности к этому сайту опубликую пару ваших статей на сайте- новости науки и поставлю на ссылку на Ваш ресурс.

  • СД
    Староста Дмитро

    Всім добре, всі мовчать.

Читайте також