Комуністи хочуть святкувати річницю Жовтневої революції на державному рівні

2

Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко та член фракції Компартії Петро Цибенко пропонують встановити 7 листопада святковим днем для святкування річниці Великої Жовтневої соціалістичної революції.

Відповідний проект закону про внесення змін до ст. 73 Кодексу законів про працю України щодо святкових і неробочих днів зареєстровано на офіційному сайті Верховної Ради в понеділок, повідомляє Інтерфакс.

Водночас ініціатори законопроекту пропонують скоротити святкування Дня міжнародної солідарності трудящих до одного дня – без 2 травня.

"Цей законопроект передбачає встановити святковий день 7 листопада – річницю Великої Жовтневої соціалістичної революції, а також виключити з переліку святкових днів, передбачених статтею 73 Кодексу законів про працю України, 2 травня – День міжнародної солідарності трудящих", – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

У записці також наголошується, що на поверненні цього свята наполягають ветерани, багато політичних і громадських організацій України.

Коментарі

Читайте також