Да Хун Пао - різновиди та особливості вибору чаю

15
0

В перекладі з китайської Да Хун Пао означає - Великий Червоний Халат. Існує багато легенд, пов’язаних з походженням даного напою, та сама відома розповідає про молодого хлопця, який хотів потрапити на службу в палац імператора. В дорозі йому стало зле від спеки. На допомогу прийшли ченці, напоїли його цілющим чаєм.

Хлопець швидко прийшов до тями і зміг потрапити на омріяну роботу. Щоб віддячити, він привіз в подарунок великий червоний халат з вишитим драконом, але ченці відмовилися. Тоді юнак накрив ним рослини, що врятували йому життя. На сучасному етапі придбати чай дахунпао можливо в інтернет-магазині.


Різновиди

Кажуть, що спробувати справжній чай даного типу досить складно, бо він не виробляється для широкого вжитку. Це пов’язано з особливістю збору сировини. Однак існують різновиди, які не відрізняються за смаком і основними якостями. По території вирощування сировини, цей вид улуна поділяється на:

  • Чжэнь Янь Ча чи скельний - поверхня скель покрита глиною. Вона містить всі необхідні речовини для вирощування даного виду чаю.
  • Бань Шань Ча або напівскельний - мається на увазі підніжжя гірського хребта. Сировину для цього сорту вирощують біля скель. Що далі знаходяться рослини чаю від гірської поверхні, то слабіше відчувається характерний смак та аромат.
  • Вай Шань Ча чи чай з зовнішніх гір - рослини для цього чаю вирощують в долині. Його смак істотно відрізняється від того, що добувають на поверхні скель. Тому ціна набагато менша.

Також на основні якості улуна даного виду впливає обробка сировини - ступінь обсмажування листя. Вона може бути сильною, середньою і слабкою. Крім згаданих критеріїв, смакові особливості залежать від суміші. Найчастіше зустрічається купаж з різних варіантів кущів.

Як вибирати Да Хун Пао?

Якщо є можливість вибирати чай самостійно, то варто звертати увагу на наступні нюанси:

  • Натуральне листя має забарвлення темно-коричневого кольору, але не насиченого відтінку, а швидше теплого.
  • Якісний чай не розпадається на порох, якщо до нього доторкнутися. Зазвичай. швидко руйнується стара сировина.
  • Якщо розтерти кілька листочків між пальцями, то не повинно бути комків. Поява згустків говорить про порушення технології виробництва.
  • Чайна суміш має бути однорідною.

Смакові якості чаю залежать також від умов зберігання. Ємність з продуктом повинна герметично закриватись, бути не прозорою або темного кольору.

Слава про цілющі властивості Да Хун Пао сягає далеко за межі країни-виробника, а його особливий смак та аромат мають багато поціновувачів у всьому світі. Тож його варто спробувати, щоб зрозуміти популярність даного сорту.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також