Тимошенко зібралася на Закарпаття

2012 4

Незабаром лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко планує відвідати Закарпатську область. Мета візиту пов’язана з підготовкою її політичної сили до місцевих виборів, які призначені на 31 жовтня цього року.

Цю інформацію порталу «Мукачево.нет» підтвердив перший заступник голови Закарпатської облради, один з лідерів закарпатської «Батьківщини» Андрій Сербайло: «Безумовно, до місцевих виборів наш лідер відвідає Закарпатську область, проте, зараз назвати конкретну дату я не готовий».

У той же час, власні джерела «Мукачево.нет» у регіональному департаменті БЮТ стверджують, що візит планується ближче до осені, і буде пов’язаний уже з безпосередньо агітацією та мобілізацією електорату. «Поки Тимошенко нізачим їхати в Закарпаття. Серйозних організаційних проблем там немає. Зараз всі чекаю старту кампанії. Тимошенко збирається агітувати особисто. Це єдина можливість хоч щось здобути на місцях. Але на Турівській (вулиця, на якій розташований центральний штаб «Батьківщини» у м.Києві – ред.) готуються до серйозних електоральних втрат», – поділився з «Мукачево.нет» співрозмовник.

Підтвердженням цих слів є заява заступника голови фракції БЮТ Андрій Кожем'якін двотижневої давності, який не виключив ребрендінгу партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина», щоб виборці легше ідентифікували її з лідером Юлією Тимошенко.

«Ми зробимо, як говорять зараз таке модне слово, ребрендінг назви нашої партії і, можливо, щось додамо, щоб люди ідентифікували швидше нашу політичну силу з її політичним керівництвом», – повідомив бютівець.

Між тим, подорожі регіонами Тимошенко розпочала ще в середині весни – під приводом об’єднання усіх демократичних сил в об’єднану опозицію. Втім, незабаром ці поїздки перетворилися у відвідини областей, де у БЮТ наразі найбільші організаційні та електоральні проблеми. Зокрема, з їхнім вирішенням були пов’язані останні поїздки Тимошенко до Харківської та Тернопільської областей. На Слобожанщині потрібно було обрати нового голову партійного осередку на місце Олександра Фельдмана, який покинув лави БЮТ зі скандалом та звинуваченнями, мовляв, його примусили піти. Його місце зайняв екс-нунсівець Арсен Аваков. На Тернопільщині у партії Тимошенко проблеми ще з останніх дочасних виборів до облради, коли БЮТ отримав рекордно низьку підтримку виборців та програв Свободі, Єдиному Центру та навіть Партії регіонів.

Разом з тим, у коментарі порталу «Мукачево.нет» Андрій Сербайло зауважив, що Закарпатська Батьківщина ретельно готується до місцевих виборів 31 жовтня. Втім, нічого конкретного більше не повідомив.

Нагадаємо, 5 червня в конференц-залі готелю «Прага» відбулася ХІ звітно-виборна конференція Закарпатської обласної організації партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», в ході якої були підбиті підсумки роботи та обрані керівні органи парторганізації та переобрано Олександра Кеменяша головою на наступний термін.

Коментарі

  • Д
    Дмитрий

    to Ніна: Так вроде бы ЧФ и до последних соглашений принадлежал России. Речь шла о базировании... Это обычная мировая практика... сколько баз США по миру раскидано... в Конституции Украины запрещается создание НОВЫХ иностранных военных баз...

  • У
    Уйкови+

    Уйку неборе, міста ся будуть брати не авторитетом, а грошами, розумаку.

  • В
    Вуйко

    Ніно, ви ми напинаєте одну моє цімборку з піонерського отряду. видиться ми ош за пропорційної системи міста ся хутчіше купували. а мажоритарка требує, аби мали люди авторітет на містах, а не лем вождь. от і увидиме, ко має авторитет а ко ніт

  • Н
    Ніна

    "Батьківщина" має чималий досвід роботи на виборах як політична партія. Гадаю, після низки ганебних та антидержавницьких дій Януковича (як от здача Чорноморського флоту Росії), Тимошенко та її партія здобуде ще більше прихильників. Мажоритарна система, це, звісно, ризики для покупки місць нечесними кандидатами, та все одно боротися потрібно завжди! І правда переможе!

Читайте також