Кріль: Партія регіонів пропонує правильні речі

1292 2

Вчора у Верховній Раді завершився період подання поправок до законопроекту 6601, яким запроваджуються нові правила проведення виборчої кампанії для органів місцевого самоврядування. Не виключено, що вже наступного тижня його вноситимуть у зал для другого читання та голосування в цілому.

У коментарі УНІАН своє бачення змін до виборчого законодавства виклав голова Єдиного Центру Ігор Кріль:

- За великим рахунком Регіони в плані виборчого законодавства роблять правильні речі. Це, перш за все, призведе до підсилення політичної структуризації суспільства. Існування понад ста партій не підсилює Україну, це її послаблює. Політсистема сильна тоді, коли є сильні партії. Партії плодяться як гриби, вони згодом стають партіями однієї особи, і від того, скільки грошей підкинули олігархи власнику партії, залежить настільки її розкрутили. Реально партій немає.  Візьміть нашого улюбленого Арсенія Петровича (Яценюка – авт.), який вже два з половиною роки створює партію. Два роки він поважно ходить по каналах, розповідає, що створює партію. При цьому він знав, що будуть місцеві вибори, бо вони мали бути в березні, потім в травні, тепер їх перенесли на осінь, він входить в місцеві вибори, і, виявляється, у нього всього-навсього зареєстровано дев’ятнадцять територіальних організацій по Україні. Тоді, вибачте, а що ви робили два з половиною роки?

Виходить, як виборів немає - то нічого немає. А як вибори з’являються на обрії, то швиденько взяли та "состряпали" проект імені Арсенія Петровича або Юлії Володимирівни. А Регіони роблять правильні речі для держави.

Або візьміть заборону блоків. Ви вважаєте блок “Наша Україна” сильним? Не вважаєте. Ми спілкувалися із Катеринчуком, Стретовичем. Стретович - взагалі аксакал, він в “Нашій Україні” з 2001 року. Коли Ющенко зібрав всіх у 2002 році та сказав, що слід зробити партію, то всі погодилися. Але ніхто у 2002 році її не створив. Потім обіцяли в 2006 році, теж партію не створили. Випадково наскочили позачергові вибори 2007 року, і тоді обіцяли, але і тоді не створили. А чому? Бо сидять собі по окремих квартирах (мається на увазі партіях – авт.) дерибанять все, що можна, добираються до окремих посад, а бути підпорядкованим одній сильній партії не хочуть. А для чого? То побігли до Ющенка, то побігли до Юлі та займаються "розводами". А в партії потрібна дисципліна та відповідальність.

Коментарі

  • Я
    Яна

    так себе

  • У
    Учень

    Хто-хто, а Кріль знається на цих питаннях.

Читайте також